Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ineditul spectacol „Eroul și frumoasa“ va putea fi urmărit, gratuit, cu începere de la ora 21:00, în Centrul Civic!

Reprezentația artiștilor taiwanezi este doar una dintre cele 16 incluse în programul Festivalului Internațional de Teatru „New Wave“ care se va desfășura între 15 și 23 iunie, la Reșița și Caransebeș. „Ediția din acest an, a IV-a, este cea mai încărcată de până acum și se anunță a fi una spectaculoasă, aducând în lumina reflectoarelor trupe de teatru și artiști din Franța, Taiwan, Republica Moldova, Ungaria și România. Participarea artiștilor Operei Naționale din Taiwan reprezintă un eveniment major, de abia îi așteptăm să-i cunoaștem, cu siguranță sunt niște oameni minunați, ce dovedesc cum prin cultură se poate face diplomație.“, a declarat managerul Teatrului de Vest, Florin Ionescu, adăugând că trupa de 40 de persoane se deplasează pe cheltuiala lor și fără onorariu de spectacol. Drept care, spectacolul pe care îl oferă reșițenilor de toate vârstele, sâmbătă, în Centrul Civic, va fi unul cu intrare liberă. „«Eroul și Frumoasa», regizat de Chen Chao-Hsien, va fi un spectacol cum nu s-a mai văzut în Reșița sau Banat. Prezentat de faimoasa trupă Ming Hwa Yuan Arts & Cultural Group, le va aduce în scenă magia teatrului tradițional taiwanez, combinând elemente de operă și arte marțiale.“, a adăugat directorul executiv al festivalului, Denisse Moise.

Spectacolul compus din două părți, de 40, respectiv 20 de minute (cu un intermezzo de 20 minute) se va juca în taiwaneză, cu supratitrare în limba română. Versiuni adaptate pentru interior vor mai fi prezentate duminică, cu începere de la ora 18:00, în sala Casei de Cultură „George Suru“ din Caransebeș și luni, de la ora 13:00, în Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța“ din Reșița. Deschiderea propriu-zisă a festivalului va avea loc, însă, în sala de spectacole a Teatrului de Vest din incinta Palatului Cultural, unde va fi prezentat, de la ora 19:00, spectacolul „Fantasio“, pus în scenă de Compagnie l’Éternel Été & Lucernaire Diffusion din Franța. Festivalul este organizat de Teatrul de Vest Reșița (instituție de spectacole finanțată de Consiliul Județean), împreună cu Radio România Reșița și Primăria Reșița.

JCS-Walter Fleck