Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Pentru regizorul Octavian Iacob, ultimii patru ani au însemnat multă muncă și multe sacrificii pentru a-și duce la îndeplinire visul de a realiza ceea ce specialiştii şi publicul îl consideră cel mai aşteptat film românesc al ultimilor ani. Alături de el, o distribuție de 30 de actori și o echipă care o are ca manager de proiect pe caransebeșeanca Mirela Mușat!

Ne referim la cel mai scump film independent românesc făcut vreodată, filmat în peste 40 de locații din România și de peste ocean, a cărui distribuție reunește actori consacrați Maia Morgenstern fiind doar unul dintre aceștia. „O Secundă” nu este un film de festival, pe care oamenii să-l digere greu, ci o poveste de viaţă în care oricine s-ar putea regăsi, cu întâmplări reale, cu limbaj real, cu limbaj corporal real.

„Producţia aduce în premieră maniera americană a filmului de acţiune îmbinând armonios, într-o formulă comercială, mai multe teme abordate. Regizorul şi-a dorit să aducă prima trilogie în producţia cinematografică românească având ca temă principală şi de actualitate lupta antidepresie. Dacă lucrurile merg aşa cum ne dorim, vor fi în total cinci părţi şi, de ce nu, chiar un serial dacă se va dovedi că place publicului”, aflăm de la managerul de proiect, Mirela Mușat, o figură binecunoscută în mediul de afaceri caransebeşean.

Acţiunea filmului începe și se termină în gara din Băile Herculane, considerată cea mai romantică din Europa, de care regizorul Octavian Iacob este legat prin multe amintiri din copilărie. Peronul acesteia este locul unde personajul principal îşi întâlneşte viitoarea soţie și unde se îndrăgosteşte pentru prima dată. Despre Octavian Iacob trebuie spus că este primul regizor român care a terminat studiile la New York Film Academy, avându-l profesor pe marele regizor Martin Scorsese. De asemenea a colaborat la producţii cinematografice cu Gerard Depardieu, Kader Ayk şi alte nume mari.

„Sunt foarte fericită şi foarte mândră că, după cei doi ani de când fac parte din acest proiect, am reuşit să pornim această căruță din loc împreună cu regizorul Octavian Iacob şi cu perseverenţă, încredere şi foarte multă muncă. Nimic nu ar fi fost posibil fără investitorul care ne oferă tot sprijinul de care avem nevoie”, a mai spus Mirela Muşat.

JCS-Gabi Berger