Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Panoplia cetăţenilor de onoare ai municipiului Caransebeș s-ar putea îmbogăţi mâine cu trei nume noi. Asta pentru că pe masa aleşilor locali se află mai multe proiecte de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Caransebeşului pentru trei personalităţi care s-au remarcat în domeniile în care activează!

Prima propunere este Lavinia Călina, scriitoarea de literatură fantasy și SF, care în doar câțiva ani a devenit un reper al genului, cu numeroase volume publicate, dar și cu nominalizări la premiile care se acordă scriitorilor de Science-Fiction.

Tot pentru titlul de Cetăţean de Onoare al Caransebeşului este propus și sportivul Dorian Armaş, proaspăt campion european cu echipa de culturism a României și medaliat cu bronz la individual, la categoria 40-45 de ani, care după fiecare performanță nu uită să precizeze că medaliile sunt „pentru orașul meu natal Caransebeș, micuț, dar iubit și purtat în suflet de foarte multe persoane”.

Nu în ultimul rând, unul dintre cele mai reprezentative nume din sănătatea caransebeșeană, ginecologul Eugen Muntean, este cea de-a treia nominalizare. Fost director al spitalului, dar și fost consilier local din partea PSD, Muntean este unul din cei mai apreciați medici, pe lânga vasta sa experiență profesională, acesta implicându-se cu discreție în diferite acțiuni de renovare în spital, dar fiind cunoscut și pentru stilul său dezinvolt cu care-și tratează pacientele.

JCS-R.M.