Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Scurtul bilanț include pomi rupți, un accident rutier cu o persoană încarcerată, rămasă cu fracturi, curți și beciuri inundate și localități lăsate în beznă, fără curent electric. Județul și-a revenit, totuși, rapid!

După mai multe zile în care județul s-a topit la temperaturi extreme, sub coduri portocalii, a venit azi noapte vremea codului roșu de vijelii și precipitații (40-50 de litri/mp, inclusiv grindină, descărcări electrice), dar și a avertizărilor hidro de inundații, de cod portocaliu.

Șirul manifestărilor fenomenelor meteorologice periculoase a început cu un copac căzut pe strada cpt. Ioan Poptelecan, din Reșița, unde au intervenit de urgență pompierii din municipiu. Alt copac a căzut pe DN57, la Radimna, unde au intervenit pompierii de la secția din Moldova Nouă. Iar la Slatina Timiș, pe DN6 (E70), s-a produs un accident rutier, între un autoturism și o autoutilitară, o persoană rămânând încarcerată. Au acționat pompierii din Caransebeș, cu o autospecială cu modul de descarcerare și prim-ajutor, și o ambulanță a Serviciului Județean și una SMURD, cu două echipaje medicale. Victima a fost descarcerată. Aceasta a suferit fracturi la membre și a fost preluată de către unul dintre echipajele medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță, prezente la fata locului.

Au fost prealertate structurile de intervenție, s-a transmis mesaj Ro-Alert pentru zonele vizate. Avertizarea hidrologică de cod portocaliu a vizat cursuri de apă din bazinele Bârzava, Caraș, Nera și Cerna, dar și cursurile mici de apă din bazinul Dunării, aferente județului nostru.

„Urmare a precipitațiilor însemnate cantitativ, căzute într-un interval scurt de timp, în cursul nopții trecute, au fost înregistrate unele situații în care sistemele de canalizare nu au reușit preluarea apei pluviale. Astfel, pompierii militari si voluntari au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din 3 beciuri (Bocșa, Băile Herculane și Caransebeș) și 4 curți (Caransebeș). De asemenea, a fost semnalată întreruperea alimentării cu energie electrică în 4 localități (Jupa, Sat Bătrân, Mehadia și Bolvașnița), la această oră fiind nealimentată doar Bolvașnița. În acest moment, la nivelul județului Caraș-Severin, nu sunt semnalate, la dispeceratul unității noastre, alte probleme din cauza fenomenelor meteorologice sau hidrologice“, transmite ISU CS.

JCS-A.M.