Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Aşa cum ne-au obişnuit, cei de la Registrul Auto Român au publicat recent, pe pagina oficială de Facebook, imagini deosebite, de această dată cu un frumos exemplar Renault Fregate, fabricat în urmă cu 68 de ani!

Proprietarul acestui vehicul s-a prezentat de curând la RAR Filiala Caraş-Severin pentru avizele necesare, semn că superbul Renault Fregate mai este încă utilizat.

„Fabricat în anul 1955, modelul care a fost fotografiat de colegii noștri are un motor de 2 litri pe benzină. În ciuda farmecului pe care îl are astăzi un astfel de exemplar, în vremurile în care ar fi trebuit să aducă performanță producătorului francez, vânzările modelului au fost dezămăgitoare, iar producția lui a durat doar aproximativ nouă ani, sub diferite variante.“, au precizat specialiştii de la Registrul Auto Român.

Renault Fregate a fost considerat la vremea respectivă o mașină de lux, numele “Fregate” fiind inspirat de clasa de corvete franceze denumite “Frigate” din Marina Națională. Datorită perioadei scurte de producție și a scăderii vânzărilor, Renault Fregate a devenit un model rar și căutat de colecționari de mașini clasice.

JCS-Nicoleta Moraru