Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Mărșăluitorii pregătiți de antrenorul Octavian Măzăran au reușit să cucerească cinci medalii la Campionatele Balcanice de seniori și juniori, de la Atena!

Narcis Mihăilă (aflat în dublă legitimare la Clubul Sportiv Universitatea Reșița – Clubul Sportiv Municipal Reşiţa) a cucerit titlul balcanic în proba de 20 km, iar Ana Rodean (Unirea Alba Iulia – Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa) a reușit aceeași performanță în cursa feminină de 35 km.

De asemenea, au mai urcat pe podium la 35 km masculin: Marius Cocioran (Clubul Sportiv Municipal – Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa), care a devenit vicecampion balcanic, iar Ionuț Pleșu (Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa – Clubul Sportiv Municipal Reşiţa) și-a adjudecat medalia de bronz. La fete, Mihaela Acatrinei (Unirea Alba Iulia – Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa) a cucerit argintul probei de 20 km. În clasamentul pe națiuni, România a ocupat locul doi.

„Din păcate, Mihaela Pușcașu nu a reușit să termine cursa. Ne bucurăm că și datorită celor cinci medalii obținute de mărșăluitorii reșițeni, România s-a clasat pe locul doi pe națiuni. Pentru sportivii noștri urmează pe data de 23 aprilie Campionatul Național de seniori și tineret de 35 de km marș, ce va avea loc la Dudince, în Slovacia. Toți cei șase sportivi reșițeni, care au participat la Balcaniadă, vor concura și la Naționale”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

Sportivii reșițeni sunt pregătiți de antrenorii Octavian Măzăran și George Ardeleanu.

JCS-Ștefan Moraru