Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Pe Bd. Cuza, trotuarul de pe stânga sensului auto va fi reabilitat între Poliție și Liceul „Lalescu”. Asta după ce consilierii locali au votat recent proiectul tehnic întocmit de o firmă de profil din Timișoara!

Conform devizului general, investiția se ridică la 7,6 milioane de lei, TVA inclus, urmând a se întinde pe o suprafață de aproape 10.500 mp. Reabilitarea prevede, printre altele, amenajarea de piste pentru biciclete, crearea a 50 de locuri de parcare și plantarea a 37 de arbori pe lângă cei 66 existenți. De asemenea, pavajele tactile integrate vor facilita accesul persoanelor cu dizabilități, iar pe suprafața amintită vor fi amenajate locuri de repaus, sistemul de iluminat urmând de asemenea să fie modernizat.

„Realizarea acestui proiect vine ca o susținere și completare a întregii strategii propuse de către UAT Reșița, mai ales având în vedere locația acestei străzi ca fiind una dintre cele două mari artere de circulație ale orașului. Acest gen de investiție este prioritar atât la nivel național, cât și județean și local”, scrie primarul Ioan Popa în referatul de aprobare al proiectului votat de consilierii locali. Această investiție vine după ce, cu mai mult timp în urmă, au fost modernizate șase străzi care fac legătura între Bd. A.I. Cuza și Bd. Revoluția din Decembrie.

JCS-Ionel Ivașcu