Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Senatorul social-democrat cărășean spune că PSD a stabilit un calendar al dezbaterilor și consultărilor cu factorii din educație!

„PSD deschide consultările pe Legile educației! Am pledat tot timpul pentru consultare publică și transparentă, pentru că această reformă este mult prea importantă pentru a fi decisă în spatele ușilor închise. Ministerul Educației nu a dorit să facă publice aceste proiecte. Odată cu intrarea proiectelor pe circuitul de avizare, PSD deschide dezbaterea publică pentru toți cei interesați de acest subiect. Obiecțiile și propunerile acestora vor fi integrate într-un set de amendamente, care vor fi promovate de PSD în Parlament“, spune social-democratul cărășean.

PSD a stabilit un calendar de dezbateri și consultări, cu mai mulți factori din educație, cuprinzând sindicatele din domeniu; profesorii și rectorii; elevii, studenții și părinții, asociațiile aleșilor locali; ONG-uri; parlamentari și specialiști din organizațiile județene ale PSD.

Calendarul se va desfășura până pe 31 martie, astfel încât PSD să strângă cât mai multe opinii din societatea civilă, pe care să le transpună apoi sub forma unor amendamente pe care le va susține în Coaliție și în comisiile parlamentare de specialitate, a adăugat senatorul Ion Mocioalcă.

JCS-T.K.