Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primăria Municipiului a inițiat achiziția unor dotări în valoare de 8,2 milioane de lei, finanțate prin PNRR. Este vorba, de fapt, despre două licitații vizând 13 loturi distincte de materiale, pentru care furnizorii vor putea depune oferte până 13 noiembrie, potrivit anunțurilor publicate pe SEAP!

Prima achiziție, cu o valoare totală de 6,54 mil. lei, vizează „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente de specialitate a unităților de învățământ preuniversitar și conexe din Muncipiul Reșița”. Concret, se dorește dotarea cu mobilier specific a: 318 săli de clasă; 10 laboratoare de științe din unități de învățământ preuniversitar (1 laborator de biologie, 9 laboratoare multidisciplinare); 57 cabinete școlare din unități de învățământ preuniversitar/unități conexe (16 cabinete scolare, 21 cabinete de asistență psihopedagogică, 20 de săli de activități sportive) și 2 ateliere de practică IPT.

Cea de-a doua achiziție, având o valoare totală de 1,54 mil. lei, vizează dotarea cu materiale didactice specifice a celor 318 săli de clasă, precum și a 10 laboratoare de științe din unități de învățământ preuniversitar (1 laborator de biologie, 9 laboratoare multidisciplinare) și a 37 de cabinete școlare din unități de învățământ preuniversitar/unități conexe (16 cabinete scolare, 21 cabinete de asistență psihopedagogică).

Cele două achiziții, potrivit autorității contractante, vor contribui semnificativ la realizarea obiectivelor generale ale proiectelor, preconizate a conduce la creșterea calității și atractivității procesului educațional și, implicit, la scăderea riscului de abandon școlar.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu