Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În contextul în care miniştrii din Guvernul Orban au intrat în contact cu senatorul liberal infectat cu coronavirus, șeful de la Interne reacţionează exact aşa cum i-a sfătuit pe români!

În şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de luni, 9 martie 2020, au fost prezentaţi candidaţii PNL pentru funcţiile de primari de municipii reşedinţă de judeţ şi preşedinţi de consilii judeţene din toată ţara. La întrunire a fost prezent şi candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa, amiralul de marină Vergil Chiţac, care participase anterior la Adunarea Parlamentară NATO. Acesta a fost depistat azi, 13 martie 2020, pozitiv, infectat cu coronavirus. Conform procedurii, toţi contacţii săi trebuie să intre în autoizolare la domiciliu. Printre contacţi sunt miniştri, parlamentari, staff tehnic şi candidaţi. Printre cei care se autoizolează este şi ministrul de Interne, Marcel Vela, care de zile întregi gestionează situaţia COVID-19 şi care ţine toate autorităţile în priză pentru ca lucrurile să fie sub control.

„Conform procedurii, mă voi autoizola 14 zile într-o locaţie separată a ministerului, în care voi avea toate conexiunile şi dispozitivele tehnice pentru a coordona activitatea MAI“, ne-a declarat, în exclusivitate, ministrul Marcel Vela.

Trebuie precizat faptul că Nelu Popa, primarul Reşiţei, şi candidatul la Consiliul Judeţean, Romeo Dunca, nu au fost prezenţi la şedinţa de votare a candidaţilor. Deci nu sunt contacţi ai lui Chitac. Pentru a evita aglomeraţia din aeroporturi şi din Bucureşti, preşedintele filialei Caraş-Severin, Marcel Vela, nu a invitat la şedinţa BPN de luni candidaţii din judeţ, aceştia fiind anunţaţi şi votaţi în lipsă.

JCS- Nina Curiţa