Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La finalul săptămânii trecute, în fața Sălii Polivalente din Reșița a avut loc Cupa „Independenței la șah, competiție ce a reunit la start 28 de participanți!

La finalul concursului, locul I a fost ocupat de Mihai Bolintiş, cu 7 puncte din 7 posibile. Pe locul doi s-a situat Daniel Cristian Pădurean, cu 5 puncte şi jumătate, iar locul trei i-a revenit lui Ilie Pârvulescu, de la Caransebeş. La categoria juniori, locul I i-a revenit lui Alexandru David Korcsek, iar competiţia junioarelor a fost câştigată de Anca Tecliş.

„Pârvulescu a demonstrat şi cu ocazia meciurilor dintre Reşiţa şi Caransebeş că are forţă de joc și e capabil să producă surprize, să bată jucători consacraţi de categoria I. Au mai fost în competiţia noastră jucători de valoare, precum Ioan Calomfirescu, locul I la veterani, care are categoria I. De asemenea, Horia Irimia, locul doi la veterani, este şi el jucător de categoria I. Florea Duriţă, ocupantul locului III la veterani, este jucător de categoria a II-a, deci jucători puternici. Printre jucătorii puternici îl putem enumera şi pe Alin Stîngu, care, deşi are doar 13 ani, este ca forţă de joc undeva la nivelul categoriei I”, a declarat Mihai Bolintiş, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

JCS-Ștefan Moraru