Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Reputatul medic infecționist timișorean, cu origini în satul Dalci, de la poalele Muntelui Mic, a stabilit un parteneriat cu Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC) pentru un program de telemedicină!

Bun prieten cu actualul manager SMUC, Adrian Dumbravă, și el de loc din Borlova, la câțiva kilometri de Dalci, medicul Virgil Musta acordă consultații de la distanță, cu ajutorul unui soft dedicat, pentru pacienții cu boli infecțioase.

„Zilele trecute ne-a vizitat o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății pentru a vedea la fața locului problemele cu care ne confruntăm, pentru a ne putea sprijini în acest sens. În zonele izolate, telemedicina crește standardul de sănătate. Acest proiect va folosi foarte mult și pacienților din județul Caraș-Severin, acolo unde sunt destule astfel de zone, cătune unde serviciile medicale ajung mai greu. În aceste condiții, am pus la punct o colaborare cu managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, domnul Adrian Dumbravă, pe care-l cunosc personal, amândoi fiind de loc de la poalele Muntelui Mic, ca medicii să se folosească prin intermediul acestui program, online, de cunoștințele mele, ale noastre, pentru că sunt foarte mulți medici specialiști în infecțioase. Este important acum cum să salvăm viețile oamenilor de acest virus”, a precizat Virgil Musta, șeful secției de Infecțioase de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș este spital suport Covid-19, acolo fiind internați la ora actuală peste 100 de pacienți infectați cu SarsCov 2, șapte dintre aceștia în stare gravă la ATI.

JCS-R.M.

FOTO: Tion