Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Pe SICAP vor fi urcate două proiecte pentru locuințe ANL în zona Stavila. În zonă se dorește ridicarea locuințelor ANL pentru medici și personal medical, precum și locuințe pentru restul populației!

Conform primarului Ioan Popa, ambele proiecte se fac prin ANL, care este parte a Ministerului Dezvoltării. Proiectele sunt pe SICAP petru execuție. Cum despre locuințele pentru medici se vorbește deja de ceva vreme, locația inițială a acestora fiind în cartierul Moroasa, primarul a ținut să facă anumite precizări legate de schimbarea locației acestor locuințe.

În urmă cu mai mulți ani, în zona 24 ianuarie s-au produs alunecări de teren. Motiv pentru care au fost efectuate studii geologice în zonă. Recomandarea în urma acestora a fost să nu se construiască clădiri de asemenea dimensiuni în zonă întrucât au greutate foarte mare. „Atunci am renunțat la ideea de a realiza proiecte acolo și ne-am mutat în zona Stavila. Zona respectiva ar putea rămâne pentru a o lotiza pentru case monofamiliale”, a precizat primarul Ioan Popa.

Proiectul care urma să fie ridicat în Moroasa prevedea construirea de blocuri de apartamente cu două și trei camere în suprafață de 80, respectiv 100 mp. De asemenea, cuprindea amenajarea unui loc de joacă cu parcări și spaţii verzi.

JCS-Ionel Ivașcu