Caraş-Severin, Romania

MĂURENI – Primarul comunei, Brian Filimon, spune că se pregătește de licitație pentru ca toate drumurile rămase nereabilitate să fie asfaltate, amplul proiect incluzând și realizarea de rigole!

63 de noi contracte au văzut semnătura finanțatoare la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“, în valoare totală de peste 600 de milioane de lei. Pe listă regăsim și unul din Caraș-Severin, vizând modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Măureni, ce se va bucura de un buget de 16 milioane de lei. E demn de menționat faptul că, până acum, cu tot cu aceste proiecte, prin acest PNI au fost semnate 626 de contracte, cu o valoare totală de peste 6,4 miliarde de lei.

În cazul comunei Măureni, despre inițiativă ne-a vorbit primarul Brian Filimon încă de anul trecut, când se făceau pașii pentru o finanțare de aproximativ 18 milioane de lei pentru proiecte primordiale de infrastructură, dintre care 16 milioane pentru drumuri și 1.76 milioane pentru creșterea capacității gospodăriei de apă.

Din cele 16 milioane de lei de acum, potrivit primarului Brian Filimon, „se vor asfalta toate străzile secundare care au rămas neasfaltate, undeva la 7 kilometri. Cu tot cu rigole! Un proiect foarte amplu de 3 milioane de euro. Astăzi (6 martie – n.r.) am primit vestea că a fost semnat de către dl ministru. Urmează să fie semnat și de către noi și să dăm drumul la procedura de licitație!“

Legat de infrastructura de apă, din punct de vedere procedural, Primăria Măureni urmează pașii necesari, încărcând documentele necesare obținerii finanțării necesare pentru mărirea capacității stației de apă, tot prin PNI „Anghel Saligny“. Însă drumurile, care reprezintă cel mai mare proiect, cu cea mai mare finanțare, și unde stadiul este avansat, contractul fiind semnat de ministru, reprezintă prioritatea momentului. Chiar și așa, Măureniul se poate mândri la capitolul finanțări, după cum ne mărturisește primarul comunei: „Am semnat deja multe proiecte, suntem în procedură cu multe proiecte, însă acum ne axăm să pregătim licitația la drumuri. Avem și pe PNRR, pe procedură avem deja 3 proiecte semnate și îi dăm înainte!“, a încheiat primarul Brian Filimon.  

JCS-A.M.