Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – A fost spectacol total în Balta Sărată, în fața unor tribune pline care i-ar fi făcut invidioși chiar și pe cei de la Liga 3. Iar spectatorii au avut ce vedea: cinci goluri și multe alte ocazii ale gazdelor, replica Bistrei fiind una palidă, deși era considerată de tabăra caransebeșeană drept cea mai în formă echipă a Ligii a IV-a!

Elevii lui Ion Bica i-au luat tare pe oaspeți încă din primele minute și după o ocazie uriașă a căpitanului Bebe Feneș, au deschis scorul prin Arjocan (min. 3), care a pătruns nestingherit prin apărarea celor de la Glimboca și a trimis în poartă din colțul careului mic. Au urmat alte mari ratări ale caransebeșenilor, dar și oaspeții puteau egala la singura fază clară de poartă avută în prima repriză, portarul Burtic blocând in extremis un atac periculos. Până la urmă a fost 2-0 la pauză, după ce vârful Simion Ilie (min. 45) a reluat nestingherit cu capul în poarta goală, în urma unei noi erori a fundașilor adverși.

În partea a doua Magica a dominat categoric. Nici nu a început bine repriza secundă că fundașul Manea a luat o acțiune pe cont propriu și nu  a putut fi oprit decât prin fault în careul Bistrei, iar Feneș (min. 47) a transformat cu siguranță lovitura de la 11 metri pentru 3-0. Chiar și la acest scor, băltăreții nu au redus turația dar s-au jucat cu ocaziile, în timp ce Glimboca a ajuns cu greu la poarta gazdelor. Iar când toată lumea credea că acesta va fi scorul final, trupa lui Bica a mai punctat de două ori: prin fundașul stânga Dovlete (min.85), care a reluat cu capul nestingherit din careul mic, și prin Marius Frenț (min. 90), acesta driblând și portarul și înscriind în poarta goală pentru scorul final de 5-0.

„Glimboca e o echipă bună a campionatului, dar vă spun sincer, nu am avut decât emoțiile bucuriei de a juca din nou un meci oficial acasă, cu tribuna plină, cu galeria de partea noastră, cu tot Caransebeșul care ne iubește. Am controlat jocul de la un cap la altul, scorul putea să fie mult mai mare, dar băieții au decis ca scorul să fie doar 5-0. Ne așteaptă meciuri dificile, am odihnit în partea a doua unii jucători, avem un lot mai bun, numeric și valoric, față de campionatul trecut, toți trebuie să joace ca să capete încredere și să arate că-și merită locul în echipă.”, a spus la final antrenorul de la Magica Balta, Ion Bica.

Alexandru Manea, poate cel mai buni jucător de pe teren, a declarat: „E normal să ne dorim să câștigăm, am dorit foarte mult să câștigăm acest meci pentru că etapa trecută nu am reușit decât un egal la Moldova Nouă, ne-am zis că azi, orice ar fi, meciul trebuie câștigat. Cred că ne-am îndeplinit misiunea. Noi am ratat enorm de mult azi, dar crede că fiecare dintre noi și-a dorit să marcheze și să luăm cele trei puncte, până la urmă nu contează cine a marcat sau câte goluri am dat!”

În tabăra celor de la Glimboca dezamăgire pentru rezultat, dar și fairplay, antrenorul Marius Puiu recunoscând superioritatea liderului Ligii a IV-a. „Diferență mare de scor, dar care nu reflectă realitatea care s-a jucat pe teren. Am pierdut o grămadă de jucători de valoare față de tur, dar avem o echipă tânără, chiar azi a debutat un puști de 14 ani, Stanciu. A fost un joc frumos, până la urmă am jucat cu echipa care trage la promovare, felicit echipa gazdă și pe prietenul meu, profesorul Bica, au jucat foarte bine, le doresc succes mai departe și să-și atingă obiectivul. Noi sperăm să continuăm cu tinerii pe care-i avem la Glimboca, avem un proiect foarte bun prin care să atragem cât mai mulți copii la fotbal.”, a precizat și Marius Puiu.

Magica Balta: Burtic, Dovlete, Duțescu, Manea, Megheleș, M. Dragomir, Derbac, Feneș (cpt.), Arjocan, Negrei, Ilie Simion.

În urma acestei victorii, Magica preia din nou rolul de lider, cu 39 de puncte, în timp ce Timișul Slatina Timiș rămâne pe poziția secundă cu 36 de puncte, pentru că a stat în această etapă după ce Buchinul s-a retras. Pe 3, CSO Anina, cu 30 de puncte. În subsolul clalsamentului, pe 12 e Nera Bogodinț (9 puncte), pe 13 Narcisa Zervești (8 puncte), iar pe ultima poziție Foresta Armeniș, fără niciun punct.

În alte meciuri din etapa cu nr. 15 a Ligii a IV-a Caraș-Severin s-au înregistrat rezultatele: CS Oravița-CS Moldova Nouă 1-1; CS Oțelu Roșu- Nera Bozovici 4-0; CSO Anina-Nera Bogodinț 10-1; Voința Lupac 2-Minerul Dognecea 0-1; Foresta Armeniș-Banatul Ocna de Fier 1-6.

JCS-R.M.