Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Cel puțin pentru următorul an, pentru că aleșii locali din Caransebeș au fost de acord cu propunerea primarului Felix Borcean, de prelungire a contractului cu firma care administrează cinematograful!

Confruntați cu probleme din cauza pandemiei care a dus la scăderea numărului de spectatori, cei care se ocupă de Cinematograful „Luna” au cerut înțelegerea municipalității. Primăria avea și varianta să se ocupe singură de cinematograf, însă s-a optat pentru una mai convenabilă, după cum a explicat primarul Felix Borcean.

„Dacă am cumpăra aparatul, că ni l-am permite, deși e o sumă mare, rămânem cu mentenanța, lămpile costă 3-4 mii de euro și se schimbă o dată la 6 luni, sunt costuri care ne-ar împovăra. Plus că trebuie să angajăm 4 oameni. Pe de altă parte, oamenilor le place să se mândrească cu cinematograful, dar prea puțini vin la film. Dacă la o premieră care e difuzată mai rapid decât în Timișoara vin 5 spectatori… Dacă l-am închide, că există și această variantă, o să sară toată lumea că de ce l-am închis. A și fost perioada asta nasoală, că înainte s-au descurcat. Rămânem pe închiriere”, le-a spus edilul consilierilor locali.

La fel de convingător a fost și directorul Casei de Cultură, Ioan Cojocariu: „Cei 20.000 de lei lunar sunt necesarul pentru ca ei să poată funcționa. Dacă și singura luminiță cu caracter social-cultural se stinge… Aproape toate orașele subvenționează cinematografele, chiar și proprietarii mall-urilor, deși au clientela garantată”.

În aceste condiții, votul a fost unul unanim în favoarea prelungirii cu 1 an a contractului cu firma care administrează Cinematograful „Luna”!

JCS-R.M.