Caraş-Severin, Romania

EFTIMIE MURGU – Zona centrală, sala de evenimente și drumurile sunt în vederile Primăriei Eftimie Murgu!

Din declarația primarului Mihai Otiman, am reținut că au fost alocați peste 500.000 de lei din bugetul comunei pentru pavarea centrului localității și intervenția la sala de evenimente. Banii provin din excedentul bugetar pe anul trecut, cele două lucrări fiind în execuție de aproximativ o săptămână. Intervenția din centrul localității înseamnă pavaje pe aproximativ 1.300 mp, ceea ce include reabilitarea trotuarelor, repararea rigolelor și acoperirea unei părți a rigolei de pe drumul județean cu rigolă carosabilă. Lucrările în valoare de 290.000 de lei sunt la stadiul de 30%, primarul estimând că până la Paște vor fi gata. Pentru sala de evenimente primăria a alocat 220.000 de lei, bani cu care acoperișul va fi schimbat și se va face izolația clădirii. Procentual, lucrarea este la 50%, estimarea primrului fiind că aceasta va fi gata până la ruga de pe 25 mai.

În vederile primăriei se află și străzile și drumurile agricole ale comunei. Concret, cam 1,5 km din străzi au rămas nemodernizate. Pentru ele, primăria a prevăzut suma de 900.000 de lei tot din excedentul din 2022. Bani cu care se va lucra cât de mult se va putea, speranța primarului Otiman fiind că aceste străzi vor fi gata anul acesta. „Vom demara intervenții și pe drumurile agricole. Vom închiria un utilaj, avem piatră pregătită ca să așternem pe drumuri, după ce anul trecut am intervenit pe 2 km de drumuri agricole. Vom face cât vom putea în limita posibilităților!”, a adăugat Mihai Otiman.

Acesta ne-a vorbit și despre un proiect în valoare de 11 milioane lei, depus pe Anghel Saligny, de asfaltare străzi rurale și drumurile vicinale. Proiect care va contura o adevărată centură ocolitoare a localității, a cărei lungime va „sări” puțin peste 2 km. Proiectul include și regularizarea cursurilor celor trei pârâiașe care se varsă în râul Rudăria. Aflat la faza de avizare, proiectul așteaptă undă verde de la… cultură. „Acesta aviz este necesar, pentru că se va lucra într-o zonă de aproximativ 2.100 metri pătrați de protecție a unei mori de apă. După avizare, se semnează cererea de finanțare, după care urmează pașii viitori spre organizarea licitației. Sper să parcurgem cât mai repede pașii următori.”, a încheiat Mihai Otiman.

JCS-Ionel Ivașcu