Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Votul la moțiune este un acord al PNL Caraș-Severin pentru candidatura lui Ludovic Orban la congres. Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, a confirmat votul liberalilor cărăşeni pentru moţiunea Orban!

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost prezent joi în Caraş-Severin, la Caransebeş, unde şi-a prezentat în faţa Comitetul Director Județean al PNL Caraș-Severin şi a lui Marcel Vela moţiunea „Forța Dreptei”. În fața liberalilor cărășeni, Orban l-a comparat pe premierul Câțu cu fostul președinte Băsescu: „În primele 6 luni ale anului, PNL a fost constant în jur de 27 la sută. După data de 1 iunie, când premierul s-a decis să candideze la șefia PNL, pur și simplu a început nebunia. La ora actuală suntem într-o situație dificilă, există o nemulțumire profundă, în special față de persoana premierului, un grad de respingere uriaș de aproape 64 la sută, cam cât avea Băsescu după ce a anunțat tăierea pensiilor și salariilor”.

Orban i-a acuzat pe susținătorii taberei Câțu că vor să controleze modul în care vor vota delegații la congres, ca să se asigure că votează cu actualul premier. „Am prezentat programul politic cu care candidez la congres, am avut dezbateri cu colegii, am abordat diferite teme importante și evident s-a votat, ulterior, moțiunea. Chiar și așa, fiecare delegat votează liber și secret. Votul la moțiune este un acord al PNL Caraș-Severin pentru candidatura mea la congres. Campania continuă, voi discuta individual cu cât mai mulți delegați pentru a-i convinge să voteze cu mine. Sunt informații că unii cu mintea mai tulbure și mai înfierbântată, anumiți președinți de filiale care nu iubesc democrația, vor să instituie un mecanism de control al votului, astfel încât să împiedice exercitarea liberă și secretă a votului”, a precizat Orban.

Despre criza guvernamentală, şeful PNL a spus că în opinia lui lucrurile sunt simple: „Poziţia mea e clară, refacerea cât mai rapidă a coaliției de guvernare, avem program de guvernare, avem acord de coaliție, premierul a luat decizii fără acordul PNL, fără susținerea președintelui PNL, a provocat o criză pe care PNL nu și-a dorit-o, noi trebuie să refacem cât mai repede coaliția și un guvern competent și performant care să rezolve problemele grave cu care se confruntă societatea și economia românească“.

JCS-N.C.