Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Sătul de atâta opoziție, după tot felul de șicane și cadouri făcute la mișto, se pare că șeful județului a luat la mânuit volanul ruginit pe care i l-a aruncat Popovici, reluând cu adevărat frâiele jocului în Consiliul Județean!

Am asistat vineri, cu prilejul unei ședințe extraordinare, la o nouă rotativă a chiulangiilor din rândurile aleșilor județului. Și dacă până acum opoziția a făcut jocurile – îngroșându-și voturile cu cele două trădări liberale –, lucrurile s-au schimbat. Și cum cine sapă groapa altuia, cade singur în ea, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, promite să facă tot posibilul pentru ca pesediștii să nu pună mâna nici pe banii de drumuri, nici pe vrun loc de vicepreședinte în consiliul județean. „Le-aș da nu doar un loc de vicepreședinte, ci și locul meu, dacă aș avea garanția că fără mine va fi bine!“, a declarat Dunca, explicând că s-a convins de binele PSD din mandatul trecut.

Și care a fost mutarea lui Dunca în cea mai recentă ședință a CJ? Văzându-se din nou în fața chiulangiilor de la PSD, chiar dacă ședința ar fi putut avea cvorum, i-a îndemnat pe liberalii care-i sunt alături să părăsească ședința, lucru care s-a întâmplat. „Timp de trei luni, în atâtea şedinţe, nu am avut cvorum. Le-am spus și azi: Nu vă e rușine să tot sfidați județul? Opt consilieri din opoziție, care au tot sfidat ședințele CJ, lipsind de trei ori, ar trebui să plece din Consiliul Județean. Pentru cei opt se fac hârtiile legale, se vor înainta și prefectului. E posibil să se ajungă la contestaţii… Până atunci însă nu se poate să ne jucăm de-a aleșii județeni, să ne batem joc de proiecte, să ne ținem numai de mizerii. De ce? Că e Dunca președinte? Că le stric jocurile sau de ce? Efectiv nu se poate cum vor ei. Atâția specialiști în administrație, adevărați doctoranzi, care în loc să își pună experiența în slujba județului, ei fac jocuri. Și așa m-au acuzat că eu știu să folosesc doar levierul. Păi, uite, îl voi folosi. Pe unii, care sunt în spatele jocurilor, cum sunt Popovici sau Nedelcea, nici să îmi spele tirurile nu i-aș fi luat vreodată. Dar să folosim levierul, dacă asta este pentru binele județului!“, ne-a spus Romeo Dunca.

Dacă se va ajunge la vreo excludere, deşi este aproape imposibil pentru că tot Consiliul Judeţean trebuie să constate absenţele nemotivate ale celor opt aleşi (iar opoziția face legea în CJ acum), pentru PSD ar fi o mare problemă, pentru că nu are pe liste, de la alegeri, doar social-democrați, ci o duzină de partide, locurile urmând să fie ocupate în CJ după un algoritm care ar mai putea aduce vreun candidat PRO, vreunul de la ALDE, precum Ionela Kovacs sau, de ce nu, vreun țărănist, ca să nu mai plângă Lucian Ionescu de singurătate, deşi este şi el pe lista celor opt propuși pentru încetarea mandatului.

JCS-A.M.