Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pe 17 septembrie, voluntarii sunt invitați să participe la ziua de curățenie națională. O zi organizată alături de alte 190 de țări, acțiune la care doritorii se pot înscrie pe https://membership.letsdoitromania.ro/access/login/. Asociația va pune la dispoziție voluntarilor participanți saci și mănuși de protecție!

„Mai multe instituții publice din județ și-au manifestat intenția de participare. Până în acest moment este estimat un număr de peste o mie de voluntari, profesori, elevi și funcționari publici ai instituțiilor partenere. Prin atitudinea și puterea exemplului personal arătăm că lucrurile pozitive pot lua amploare și devin posibile atunci când un număr atât de mare de oameni își canalizează energia pentru a avea un județ mai curat”, aflăm de la Daniel Toma, coordonator al campaniei „Let’s do it, România” în județ.

La Băile Herculane, evenimentul va fi organizat de Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, împreună cu primăria orașului, Liceul „Hercules“ şi Asociaţia „Let’s Do It, România!“. „Este o bucurie să ne reîntâlnim cu voluntarii. Ne dorim cu toții să trăim într-o țară mai curată, cu ape, munți, plaje și câmpii fără deșeuri și le mulțumim tuturor celor care cred în noi și în misiunea noastră. Ne vedem pe 17 septembrie”, a spus Anamaria Hâncu, co-fondator „Let’s Do It, România!“.

De asemenea, cei care doresc să devină voluntari digitali sunt invitați să marcheze în aplicația TrashOut deșeurile pe care le văd în natură. Echipa campaniei va trimite sesizări autorităților prin platforma 4B, iar în maximum 30 de zile, acestea revin cu un status în ceea ce privește zonele respective.

JCS-N.M./I.I.