Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Încă de pe acum, cei de la Acasă în Banat au început primele pregătiri la Valeapai, localitate aleasă pentru ediţia din acest an a Color the Village. Curăţenia de primăvară este în toi, spun reprezentanţii asociaţiei!

Vremea caldă din weekend a făcut ca echipa Asociaţiei Acasă în Banat să organizeze o acţiune la Valeapai, localitatea unde la începutul lunii iunie se va desfăşura festivalul faptelor bune, Color the Village. Cu câţiva voluntari inimoşi, a fost curăţată vegetaţia uscată din jurul căminului cultural, pentru ca la vară să se poată instala aici rulote şi corturi. Şi pentru a profita de spaţiul din jurul castelului Atanasievici, s-a făcut curăţenie şi s-au strâns gunoaiele, astfel că locul arată acum mult mai îngrijit.

„Iarna e pe sfârşite, iar vremea tot mai caldă ne-a îndemnat să reîncepem activităţile de voluntariat! Sâmbătă a fost o ocazie bună să ne dezmorţim puţin, aşa că am închegat o mică echipă de voluntari dedicaţi, cu care ne-am deplasat în satul Valeapai, la 60 km de Timişoara, acolo unde organizăm ediţia din acest an a Color the Village. Ne-am propus să ne ocupăm de zona din jurul căminului cultural, unde am început deja să ne instalăm centrul organizatoric şi de primire a voluntarilor. Dacă zona din faţă este bine pusă la punct, în spate era nevoie să curăţăm vegetaţia, să strângem gunoaiele şi să eliberăm zona din jurul gardului, astfel încât, la vară, să ne bucurăm de toata curtea. Ne aşteptăm ca şi în acest an să avem sute de participanţi care se vor putea bucura de spaţiul generos din centrul satului, pentru tot soiul de activităţi, dar şi pentru a-şi instala corturile sau rulotele, pe perioada festivalului. De aceea ne-am gândit să ne folosim şi de zona din jurul castelului Atanasievici şi să o îngrijim puţin. Împreună cu voluntarii noştri am curăţat vegetaţia şi am strâns multe gunoaie care s-au adunat în anii de când acesta este abandonat. Continuăm!“, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Acasă în Banat.

JCS-Nicoleta Moraru