Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Primele rezultate la examenul de Titularizare au fost comunicate azi, 23 iulie. Peste 100 de dascăli cărăşeni „nu au trecut clasa“!

Marţi, 23 iulie, a fost rândul dascălilor să-şi afle notele la cel mai important examen din carieră, cel de Titularizare. Potrivit statisticii transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în Caraş-Severin, din cei 500 de candidaţi înscrişi pe mai multe discipline, s-au trimis la corectat 350 de lucrări, nefiind anulată niciuna. Note mai mici de 5 au obţinut 102 candidaţi, ceea ce nu la va asigura un loc în toamnă la catedră, iar 138 de profesori au obţinut note cuprinse între 5 şi 6,99, asta însemnând un post pe perioadă determinată.

Dar să revenim şi la partea bună a lucrurilor: 110 cadre didactice au obţinut note între 7 şi 9,99, potrivit datelor transmise de purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin, prof. Ion Moatăr. Aceştia pot spera la un contract în învăţământul preuniversitar de stat pe perioadă nedeterminată, în fericita variantă în care sunt posturi titularizabile. Marele 10 a lipsit cu desăvârşire, poate la anul sau după rezolvarea contestaţiilor care vor avea loc în perioada 25-30 iulie. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie. Înainte de începerea anului şcolar, profesorii care nu au obţinut nota 5 mai au o şansă de a se angaja în învăţământ, pentru că pot participa la o testare judeţeană, unde subiectele sunt de obicei mai accesibile.

Miercuri se desfăşoară un alt concurs important, Definitivatul, examen ce le dă dreptul celor 100 de cadre didactice înscrise să avanseze în cariera didactică.

JCS-Nicoleta Moraru