CARAȘ-SEVERIN – Medicul Paul Purea, actualul președinte al Consiliului de Administrație, vorbește de lipsa de transparență și de grupurile care acționează pentru propriile interese, fapt ce-l determină să nu-și mai dorească funcția de conducere a forului!
Nume noi apar în componența Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, după ce județul și-a schimbat, prin vot, reprezentanții. Și se anunță deja schimbări și la nivelul președinției forului. În prezent, președintele ales al forului este reputatul dr. Paul Purea, care a subliniat: „Deocamdată sunt tot eu. Întotdeauna la 6 luni se alege un nou președinte. Bine, de 8 ani de zile mereu am fost ales eu! Asta prin vot, în Consiliul de Administrație. Dar problema este că eu acuma nu cred că mai vreau. O să văd pe cine propun. Nu sunt genul de om care să mă declar învins de sistem, că nu m-a învins niciun sistem! Dar sunt atâtea chestii în spitalul ăsta județean… M-am chinuit 8 ani să fac transparență, ca personalul din spital să cunoască absolut tot ce se întâmplă. Sunt foarte multe nereguli, mereu apare ceva, ba cu asta, ba cu asta, oamenii nu înțeleg. E încă e influență politică, încă influență a grupurilor din spital care există, fiecare pentru interesele lui și așa mai departe. Și nu cred că eu mai vreau!“
Oficialul a ținut să precizeze: „Se mai întâmplă încă un lucru: președintele Consiliului de Administrație nu are suplinitor! Deci eu în acești 8 ani de zile mereu am fost prezent la ședințe, fără mine nu s-a putut. Fără președinte nu se poate ține o ședință! Toți ceilalți membri pot să anunțe sau să trimită supleantul, dar președintele nu. Păi ați văzut, eu sunt acum destul de supărat cu tot ceea ce s-a întâmplat în județ, în general, și cu alegerile.“ Purea ne-a amintit cum, în urma unui algoritm pe care-l consideră incorect, s-a ajuns să fie înlăturat de la locurile de senatori, deși a obținut 22.858 de voturi de la cărășeni, în favoarea unui candidat al POT, care a fost trimis în Senat cu doar 7.714 voturi.
Legat de mandatul său de președinte al CA, Purea a precizat: „Deja a expirat, dar acum, pentru că au fost foarte multe probleme în ultima vreme, cu schimbarea echipelor la toate nivelele, acum o să vedem. Luna asta o să avem ședință și o să vedem pe cine punem. Eu nu mai vreau, realmente nu mai vreau!“
Reprezentanții județului în CA
Potrivit legislației actuale, județul își putea numi trei reprezentanți în forul de conducere al unității spitalicești. Dintre aceștia, cel puțin unul trebuie să fie economist, dar toți trebuie să aibă studii superioare în domeniul medical, farmaceutic, în științe juridice, economice sau inginerești, cu cel puțin 5 ani de vechime în specialitatea studiilor. După ce s-au asigurat că toți cei propuși întrunesc condițiile impuse de lege, consilierii județeni au trecut prin votul secret al forului. În urma procedurii, au fost numiți, în calitate de membri titulari: medicii Paul Purea (AUR) și Felicia Quint (PNL), dar și Dan Ioan Sîrbu-Klecs (PSD). Au fost numiți și trei membri supleanți: Bogdan Miloș (PSD), Sandra Țepurică (AUR) și Petru Valentin Dan-Izvernar (PSD). Toți cei șase sunt consilieri județeni, mandatele lor în CA au durata mandatului CJ, fiind revocabile.
Ceilalți reprezentanți din CA
Din informațiile publicate de administrația spitalului, în componența CA al SJUR mai intră, din partea Direcției de Sănătate Publică, doi membri titulari (dr. Ana Baderca și dr. Aritina Mărgineanu), cu doi supleanți (dr. Radu Albotă și ec. Ileana Gâgiu), din partea Colegiului Medicilor Caraș-Severin, un titular (dr. Florea Borțun), cu un supleant (dr. Iosif Cosmin Trebuian), din partea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Filiala Caraș-Severin, în calitate de invitați, un membru titular (Carmen Florica Brumar), cu un supleant (Angelica Cristoi), și un secretar (Laurențiu Pavel-Cocora).
JCS-Antoniu Mocanu