Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Postul Crăciunului a adus şi debutul campaniei umanitare „Moș Crăciun nu uită pe nimeni- un copil pentru fiecare!“, campanie ce se desfăşoară până pe data de 8 decembrie în cadrul Parohiei „Schimbarea la Față“ din cartierul Govândari!

Iniţiatorul acestei campanii, preotul Cosmin Brebu, îndeamnă reşiţenii să se alăture acestui demers prin care 250 de copii din familii nevoiaşe se vor putea bucura cu adevărat de sărbătorile de iarnă. Scrisorile către Moș Crăciun sunt pregătite, dar pot fi suplimentate în funcție de câte persoane doresc să participe la această campanie. Anul trecut, 170 de copii proveniţi din medii sociale defavorizate au beneficiat de ajutorul oamenilor cu suflet mare din municipiul Reșița. În acest an, reprezentanţii parohiei au precizat că primele 124 de scrisori vor fi ale copiilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara“.

„Copilașii au scris scrisori cu ceea ce și-ar dori să primească de Sfintele Sărbători. Nu sunt lucruri mari, nici foarte scumpe.“, au transmis reprezentanții Parohiei „Schimbarea la Față“. Pentru ca darurile de sărbători să ajungă la timp, peste 20 de voluntari sunt implicaţi în această campanie umanitară.

JCS-Nicoleta Moraru