Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Operatorul județului a preluat clădirea de patrimoniu lăsată în paragină și aproape a încheiat reabilitările, aceasta urmând să devină sediul societății pentru zona Oravița!

Stadiul lucrărilor de modernizare demarate la fosta fabrică de lapte de la Oravița a făcut obiectul unei vizite din partea președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și a directorului general al AquaCaraș, Gheorghe Filipescu. „Clădirea de patrimoniu lăsată în paragină a fost achiziționată de AquaCaraș SA și va deveni noul sediu al societății pentru zonă Oravița!“, transmite operatorul de apă, care a precizat și că, după ani întregi de tergiversări și un proces câștigat, au fost demarate lucrările de pregătire pentru asfaltare a străzilor abandonate de fostul constructor. Vor fi reabilitate 7 străzi și vor continua lucrările de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare din oraș.

„Am vizitat fosta Fabrică de Lapte, obiectiv lăsat în paragină de vechea administrație, spune Romeo Dunca. Pentru a nu pierde o clădire de patrimoniu, scoasă la vânzare pentru o sumă foarte mică, l-am încurajat pe Gheorghe Filipescu să o achiziționeze pentru AquaCaraș SA. Astăzi, lucrările de modernizare sunt aproape finalizate. Clădirea devine sediul local al societății, care va deservi întreaga zonă. O clădire salvată și refuncționalizată șterge praful nepăsării și al indolenței. E bine! Vestea bună pentru locuitorii din Oravița este că chinul proiectelor de modernizare a infrastructurii de apă și canal a luat sfârșit. Dezastrul lăsat de firma Ludwig Pfeiffer de peste 12 ani în Oravița arată neputința celor care au condus AquaCaraș în trecut. Acum lucrurile s-au schimbat. Am dat direcții clare ca lucrurile să nu mai treneze, iar firmele ce nu își fac treaba să nu mai fie păsuite!“

Șeful administrativului județean a adăugat că „refacerile tramei stradale așteptate de orăvițeni vor fi făcute din banii atrași prin proiect și necheltuiți din cauza nefinalizării lucrărilor“.

Asfaltări și refaceri urmează și la Bocșa, oraș „care a avut ghinionul să fie cuprins în același contract, cu același constructor. Acolo mai așteptăm o hotărâre a instanțelor de judecată, după care ne apucăm de treabă“, a încheiat Dunca.

JCS-A.M.