Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Sunteți în căutarea unor mașini de spălat rufe ieftine? Atunci articolul acesta e pentru dumneavoastră. Povestim astăzi despre mașina de spălat semiautomată, care poate avea un preț rezonabil, așa cum vă doriți!

Cum funcționează o mașină de spălat semiautomată?

Este important să începem prin a oferi o idee clară despre ce este o mașină de spălat semiautomată și care sunt principalele sale diferențe față de un echipament de spălare automată. Mașina de spălat semiautomată este un tip special de aparat de uz casnic, conceput pentru a spăla “cu ajutorul” unei persoane. Pentru a spăla rufele într-o mașină semiautomată, o persoană trebuie să participe și să efectueze anumite eforturi, de exemplu, adăugarea apei, transferul rufelor spălate în centrifuga rotativă, efectuarea scurgerii apei murdare, printre altele. Așa că dacă vă doriți mașini de spălat rufe ieftine, trebuie să știți că veți avea și de muncă și nu va fi atât de simplu de spălat rufe.

Pentru a activa funcționarea unei astfel de mașini este necesară doar prezența energiei electrice, deoarece datorită acesteia mașina poate funcționa. În acest sens, racordarea suplimentară la rețeaua de alimentare cu apă rămâne în plan secund, deoarece nu funcționează cu astfel de conexiuni, ceea ce le face alegerea ideală în zonele în care racordurile de apă sunt destul de limitate, cum ar fi zonele rurale din România.

Datorită numărului relativ mic de piese diferite, lucrările de reparare a mașinii de spălat semiautomate vor fi mult mai ușoare decât cele de reparare a unei mașini de spălat automate. În plus, este mult mai puțin probabil ca mașina de spălat semiautomată să necesite reparații și intervenția unor specialiști.

În cazul mașinilor de spălat semiautomate, prețul este de până la 10 ori mai mic decât cel al unei mașini de spălat automate, de aceea se încadrează perfect în secțiunea de mașini de spălat rufe ieftine.

Dacă însă bugetul este un pic mai mare și ați dori totuși o mașină automată, puteți să vă uitați și la o mașină de spălat Samsung, un brand care produce și mașini de spălat rufe ieftine, dar și mai scumpe, mai premium. Există o varietate de tipuri de mașini Samsung și, în funcție de banii alocați pentru această achiziție, ați putea găsi și unele mașini de spălat rufe ieftine la acest brand, recunoscut pentru produsele de calitate pe care le oferă.

Dacă ați găsit câteva modele de mașină de spălat Samsung și nu știți pe care să o alegeți, uitați câteva lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra produsul.

Capacitate

Capacitatea mașinii de spălat pe care o alegeți este extrem de importantă. În funcție de numărul de persoane cu care locuiți, acordați o atenție sporită acestui aspect. Nu uitați că producătorul indică întotdeauna numărul de kilograme pe care o mașină de spălat poate să îl suporte, iar acesta va fi în cele din urmă raportat la utilizarea pe care i-o veți da, chiar și în cazul în care aveți puține persoane în casă. Există și mașini de spălat rufe ieftine cu capacitate destul de mare, important este să vă stabiliți clar nevoile în funcție de bugetul alocat.

Rotații pe minut

Este foarte important să știi câte rotații pe minut poate atinge mașina de spălat, deoarece acest lucru va determina în cât timp vor fi uscate hainele tale. O mașină de spălat Samsung care se învârte la 600 de rotații pe minut va lăsa cam 80% din umiditatea în haine. Dacă se învârte la 800 de rotații pe minut, va lăsa 60 % umiditate în haine. În cele din urmă, o turație de 1400 RPM va lăsa mai puțin de 40% umiditate.

Zgomot

Acesta este un alt factor pe care nu îl luăm întotdeauna în considerare, dar este foarte relevant. Să vă dăm un exemplu. Să presupunem că, dintr-un motiv oarecare, poate, trebuie să spălați rufele noaptea, fie din cauza programului dumneavoastră, fie pentru că nu sunteți acasă în timpul zilei. Atunci va fi important să achiziționași o mașină de spălat care să nu facă mult zgomot atunci când este în funcțiune.

Program

Există un fel de mit care spune că, cu cât o mașină de spălat are mai multe programe, cu atât este mai bună, dar nu este așa. Așa că dacă sunteți în căutare de mașini de spălat rufe ieftine, nu ar trebui să vă luați după numărul de programe, ci după tipul programelor și care răspund cel mai bine nevoilor voastre. Uitați-vă la programele oferite de diferitele modele și gândiți-vă că în cele din urmă veți folosi doar patru sau cinci dintre ele. Evaluați care vă sunt nevoile și, de acolo, luați o decizie!

De asemenea, trebuie să acordați atenție curățeniei mașinii de spălat: dacă doriți ca noua dumneavoastră mașină de spălat să reziste ani de zile, trebuie să o curățați din când în când. Există produse specifice care vă pot ajuta, dar dacă vreți să vă curățați mașina de spălat într-un mod mai natural și mai ieftin, optați pentru oțet. Se pune oțet în mașina de spălat, la fel cum ați pune detergent lichid, și lăsați mașina să spele în gol, fără rufe înăuntru.