Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Adică noile platforme pentru colectarea deșeurilor menajere și reciclabile din zonele de blocuri ale municipiului, realizate printr-un proiect PNRR în valoare de 1,64 de milioane de lei!

În total sunt 25 de astfel de insule ecologice supraterane, primele fiind montate chiar în aceste zile în cartierul Pipirig sau pe strada Laurențiu Iancu. Fiecare locație de acest gen va deservi minimum 200 de locuitori, cu acces asigurat pe bază de cartelă electronică, iar în perioada următoare va începe și distribuirea cartelelor către asociațiile de proprietari.

„În aceste insule ecologice, deșeurile vor fi aruncate selectiv, pe următoarele fracții: biodegradabil (resturi de mâncare) – maro; rezidual (deșeuri care nu pot fi reciclate) – negru; plastic și metal – galben; hârtie și carton – albastru; sticlă – verde. Principiul la aceste insule ecologice este <<plătești cât arunci>>. Primești un card, mergi cu cardul, ai sac cu cod de bare cu numele, când arunci acolo e cântărit automat pe acel nume.”, a precizat primarul Felix Borcean.

Reprezentanții municipalității speră că investiția va avea un impact esențial în ceea ce privește reducerea volumului de deșeuri biodegradabile din municipiu cu până 50%.

JCS-R.M.

Adaugă comentariu