Caraş-Severin, Romania

ANINA – Primarul oraşului, Gheorghe Românu, a iniţiat în acest sens un proiect de hotărâre pentru achiziţionarea unui microbuz, proiectul fiind votat recent de către aleşii locali. Asta pentru a veni în întâmpinarea doleanţelor cetăţenilor care, deocamdată, se deplasează în oraş fiecare după posibilităţi, cu maşina personală, bicicleta sau taximetrul!

Edilul a găsit soluţia după modelul Caransebeşului pentru a le asigura tuturor transport public local gratuit: „Avem o Hotărâre de Consiliu Local prin care am mai solicitat un microbuz, spune Gheorghe Românu. În momentul de faţă, cu cel solicitat am avea două, practic suficiente să putem asigura transportul public local, probabil în aprilie. Cu acele costuri pe care noi le avem pentru transportatorul local, care efectuează în momentul de faţă acest transport, ne-am asigura motorina. Este vorba de acele plăţi pentru persoanele cu handicap, cu ajutor social, precum şi cele prevăzute în lege, care beneficiază de transport gratuit. Cu banii pe care i-am da în această direcţie, având microbuzele noastre, am asigura transportul gratuit pentru toată lumea. Microbuzele vor fi programate să circule la două ore distanţă între ele sau în funcţie de fluxul pe care-l avem în mijlocul zilei“.

Cât priveşte transportul pentru copiii care merg la şcoală, acesta este asigurat separat, cu trei microbuze, din cartierele Steierdorf, Oraşul Nou şi Brădet.

JCS-Alexandra Gorghiu