Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Jurnal de Caraş-Severin a ajuns astăzi pentru cea de-a 9.000-a oară în casele cititorilor, iar acest ziar a răzbătut văile şi crestele anilor, în primul rând, datorită aprecierii dvs!

Nu vrem să vi se pară banal dacă spunem că este mult şi să numeri până la 9.000, dar adevărul este că cifra este impresionantă. Pentru noi, cei care muncim astăzi aici, ediţia de azi a cotidianului Jurnal de Caraş-Severin este o realizare. O foarte mare realizare. Pentru înaintaşii noştri, cu siguranţă este o mândrie că le-am dus munca şi ideile mai departe. Când faci istoria clipei, înoţi prin vremuri. Uneori, în momentele dificile, am fost sub ele, dar am fost şi peste vremuri, mereu în slujba Măriei sale, cititorul. Am căutat zilnic să scriem despre oameni, fapte şi întâmplări, şi ne-am câştigat respectul celor care ne citesc. Am fi lipsiţi de modestie să nu recunoaştem că au fost ediţii în care nu ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor dvs. Dar nu cu rea intenţie sau din nepăsare, ci din cauza faptului că, deşi se lucrează cu programe performante, acest ziar e făcut tot de oameni. Nu am ridicat baricade în favoarea vreunui partid politic, ci ne-am păstrat obiectivitatea, am dat părerile părţilor implicate în diverse conflicte şi am procedat corect. Sigur, au fost, sunt şi vor fi oameni supăraţi pe noi. Ne-am asumat greşelile şi am apreciat criticile, nu ș njuriile sau jignirile. Nu ne-am substituit în judecători, procurori, poliţişti sau medici, ci le-am respectat munca, evidenţiind neregulile şi lăudând reuşitele, oglindind acţiunile ce au adus linişte comunităţii cărăşene. Nu am scormonit în sufletele şi intimitatea oamenilor, nu am distrus cariere, familii sau vieţi. Ne-am păstrat ţinuta care ne-a adus şi ne-a menţinut aprecierea cititorilor. Chiar dacă nu am reuşit pe cât am fi dorit să fim pe placul tuturor, întotdeauna am încercat.

Cuvântul scris este o unealtă care poate distruge sau poate construi. Noi, cei din echipa acestui ziar, am ales să construim, să arătăm că paharele nu sunt doar pe jumătate goale, ci şi jumătate pline. Şi am ales corect. Deşi ziarul este tipărit zilnic la Cluj, facem efortul de a fi la prima oră în Caraş-Severin. Să ştiţi că în spatele fiecărei ediţii este muncă multă, stres şi responsabilitate, iar pentru tot ce fac le mulţumesc colegilor mei de azi Nicoleta Bologea, Nicoleta Moraru, Cornelia Nagy, Mihaela Craia, Ionel Ivaşcu, Antoniu Mocanu, Alex Mustaţă, Ion Ciciu, Victor Ioan, Răzvan Mihalcea şi Ştefan Moraru. De asemenea, le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui ziar de-a lungul anilor.

Vouă, celor care ne citiţi, ne apreciaţi, ne criticaţi, celor care colaboraţi cu noi, vă mulţumim!

Redactor-şef

Nina Curiţa