Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Fotbaliștii juniori de la ACS Mundo Reșița au debutat sâmbătă, 18 septembrie, în Liga a IV-a de seniori! Chiar dacă AS Recolta Rafnic a câștigat cu scorul de 11-2, tinerii jucători de la Mundo au reușit să lase o impresie bună, având în vedere că pentru unii dintre ei acesta a fost primul meci oficial la seniori!

Portarul reșițenilor a fost un tânăr de 14 ani, iar în componență Mundo a avut în teren doar trei seniori în primul 11. „14 juniori + doi seniori au intrat astăzi în istorie, făcând parte din lotul primei partide jucate la seniori de către o echipă a clubului nostru. Felicitări tuturor !!! Poptelecan Darius – Tirean Andrei, Căldăraș Cristian, Pascu Damian, Benke Desideriu, Crăciun Darian, Mocanu Daniel, Baidoc Ionuț, Stanciu Andrei, Podină Marcus, Mitu Vlad, Boncza Denis, Maeru Dragoș, Cirlugea Alexandru și Chitucea Cristian. Antrenor principal : Dobre Lucian. Antrenor secund : Chitucea Cristian Delegat : Chitucea George”, a fost mesajul celor de la Mundo.

La acest joc, Rafnic a fost echipa gazdă, dar meciul s-a disputat la baza Mundo din Reșița. „Noi în prima etapă nu am jucat, iar partida cu Recolta Rafnic a fost debutul oficial al echipei Mundo Reșița în Liga a IV-a, la nivel de seniori. Nu putem spune că am debutat cu dreptul din cauza rezultatului, dar per total, având doar trei seniori în echipă, suntem mulțumiți. Restul copiilor care au evoluat sunt născuți în anii 2004, 2005 și 2006. Chiar am avut și doi copii titulari născuți în anul 2007, adică în teren jucători în vârstă de 14 ani. Portarul nostru a fost unul dintre ei, lucru ce explică numărul mare de goluri pe care l-am primit. Suntem mulțumiți după primul meci, având în vedere că o echipă de copii a reușit să înscrie două goluri uneia formată din fotbaliști seniori. Chiar am mai avut câteva situații de-a înscrie, am lovit și de două ori bara. Cu timpul acești juniori vor progresa, vor acumula mai multă experiență și sunt sigur că vor veni și rezultatele. Această echipă s-a format acum cinci luni de zile. Pe noi ne preocupă în acest moment faza ofensivă, iar obiectivul nostru la fiecare meci va fi să înscriem cât mai multe goluri. Faza defensivă o antrenăm, dar jucătorii fiind foarte tineri din punct de vedere fizic nu pot face încă față fotbaliștilor seniori. Va mai dura până când va scădea numărul de goluri primite. Unul dintre golurile noastre a fost marcat de un senior, iar celălalt a fost înscris de Alexandru Cîrlugea, un junior născut în 2004. Suntem mulțumiți, copiii și-au făcut treaba, având în vedere că pentru unii a fost și primul meci oficial din cariera lor. S-a văzut faptul că au avut emoții, dar cu timpul vor prinde experiență”, a declarat Cristian Chitucea, jucătorul și antrenorul secund de la Mundo Reșița.

JCS-Ștefan Moraru