Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – După îndelungi discuții și consultări cu administrația locală, șeful județului, Romeo Dunca, a decis să propună aleșilor județeni renunțarea la apele termale, în favoarea comunității locale!

Chiar dacă, pentru a câștiga timp, județul a demarat procedurile necesare pentru ca licența să revină Consiliului Județean, lucrurile ar putea să se schimbe în favoarea administrației locale.

„La Oravița, apa termală curge în bazinele operatorilor de turism. La Herculane, lucrurile sunt încurcate rău, de decenii întregi, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Primarul Cristian Miclău, consilierii PNL din zonă și toți operatorii turistici din localitate doresc ca licența de exploatare să aparțină comunității locale. Văzând adresele fundamentate venite de la primărie, voi cere forului deliberativ din CJ la următoarea ședință să renunțăm la dreptul de preempțiune asupra căruia ne-am exprimat deja. Acest lucru urmând a fi făcut în favoarea Primăriei Herculane și a tuturor celor interesați aflați în zonă. Sumele cheltuite deja cu pregătirea documentației necesare vor fi recuperate printr-un schimb de documente, în situația în care nu pot fi cedate direct către UAT Herculane.“

Rămâne de văzut dacă și Crina et co, care au preluat puterea, vor împărtăși aceeași opinie și vor vota pentru renunțarea la dreptul de preempțiune asupra apelor termale de la Băile Herculane.

JCS-A.M.