Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Potențialul turistic al zonei a fost prezentat ambasadorului Austriei de către prefectul Ioan Dragomir!

În Caraș-Severin, la finele lui 2021, erau înregistrate 141 firme cu capital austriac, având un capital subscris și vărsat de peste 55 milioane lei. Obiectele lor de activitate sunt producția de energie electrică, cultivarea cerealelor, a plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții. După participarea străină la capitalul subscris, Austria ocupă locul 3 în clasamentul țărilor care au investit în județ.

Aceste date au fost prezentate de prefectul Ioan Dragomir în cadrul vizitei întreprinse recent în Caraș-Severin de excelența sa Mag. Adelheid Folie, Ambasadorul Austriei în România, alături de Georg Bardeau, consulul onorific al Austriei la Timișoara.

Discuţiile s-au concentrat pe oportunităţile de investiții din judeţ, prefectul Dragomir accentuând potențialul turistic și balneoclimateric precum ariile naturale protejate, zona montană, stațiunea Băile Herculane sau zonele Marila, Poiana Mărului sau Sommerfrisch-Anina. Ambasadorul Austriei, aflat la prima vizită în județ, a menționat că obiectivul său este să viziteze România pentru a cunoaște comunitatea austriacă și a contribui la bunăstarea acesteia.

La întâlnire participat și Erwin Josef Țigla, președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, reprezentanți ai Serviciului Afaceri Europene, Coordonare Instituțională și Situații de Urgență din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Caraş-Severin.

JCS-Ionel Ivașcu