Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Crede subprefectul Cristian Gâfu, iar declaraţia a fost făcută în cadrul unei ședințe găzduite de palatul administrației județene. Lucrurile bune trebuie menținute, crede subprefectul, multă altele însă trebuie „reparate“!

Aniversarea a 30 de ani a Instituției Prefectului a prilejuit și un mesaj special, de altfel de bilanț, din partea lui Cristian Gâfu, în calitate de actual subprefect, anterior prefect, „și de fost coleg funcționar, coleg cu mulți dintre dvs în perioada 1997-2007, Cristian Gâfu. Domnilor, județul arată în momentul acesta așa cum deconcentratele, dvs care ați fost prefecți, noi care suntem acum în conducerea Instituției Prefectului și dvs ca oameni politici l-am creionat, l-ați creionat în timp. Este realitatea noastră. Trebuie să ne îngrijim să-l reparăm unde este de reparat, să-l menținem acolo unde merge bine și să-l facem să meargă mai bine. Să fim sănătoși cu toții, păcat de cei care nu mai sunt acum aici“.

Oficialul a ținut să le mulțumească și colegilor, funcționari publici, „pentru perioada când am fost coleg funcționar public cu ei, pentru perioada de doi ani de zile când am fost prefect și m-au ajutat să trec peste o perioadă concentrată de muncă și evenimente care nu au mai avut loc niciunde în lume până atunci, de pandemie mondială, și vreau să spun și colegilor din structurile Ministerului de Interne că mă bucur că alături de ei am învățat să spun cu voce tare «Servim patria!» și să fiu bucuros când rostesc acest mesaj. Sunt subprefect, voi pleca mai devreme sau mai târziu înapoi în avocatură. Pentru că nu întotdeauna chiar și când funcția de prefect a fost o funcție de înalt demnitar funcționar public, tot sub umbrela politicului s-a ascuns. Noi știm, cei care suntem la conducerea Instituției Prefectului, că trebuie să ne facem treaba față de lege, față de județ (…)“.

JCS-Antoniu Mocanu