Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Dacă 2023 a fost anul care a necesitat foarte multă muncă, anul 2024 va fi unul în care faţa oraşului Moldova Nouă se va schimba radical, spune primarul Ion Chisăliţă!

În oraşul de la Dunăre s-a păşit în 2024 cu multă încredere. Dacă în 2023 s-a muncit mult pentru a se finaliza cât mai multe proiecte în vederea obţinerii finanţărilor din PNRR, anul 2024 va transforma complet oraşul Moldova Nouă, susţine primarul Chisăliţă.

„Anul care s-a încheiat a fost unul în care în Primăria Moldova Nouă s-a muncit foarte mult şi asta pentru că am încercat să finalizăm cât mai multe proiecte pentru a obţine finanţările de la Uniunea Europeană prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ne-am dorit, astfel, să nu pierdem şansa unor investiţii de care oraşul nostru are mare nevoie. Dacă e să privesc în urmă, pot spune că în oraşul Moldova Nouă au fost atrase mai bine de 15 milioane de euro, ceea ce reprezintă cam de trei ori şi jumătate mai mulţi bani decât în anii trecuţi. În mare parte, eu cred că ne-am achitat cu brio de obligaţiile ce ne revin, dar mai sunt încă multe de făcut. Apreciez înţelegerea de care aţi dat dovadă constientizând că, din păcate, nimic nu se poate face peste noapte, iar implementarea oricăror proiecte necesită timp şi foarte multă muncă. Privim, aşadar, cu încredere către 2024, anul în care proiectele de infrastructură şcolară şi culturală vor fi încheiate, iar mare parte din oraş, asfaltat. Desigur, mai avem multe proiecte ce vor fi încheiate anul viitor, dar şi multe ce vor demara în 2024. Pentru unele, licitaţiile sunt pe ultima sută de metri, în timp ce pentru altele avem deja constructori, care aşteaptă doar să se apuce de treabă. În concluzie, anul 2024 va fi unul în care faţa oraşului se va schimba radical.“, este mesajul transmis de primarul liberal Ion Chisăliţă locuitorilor din Moldova Nouă.

JCS-Nicoleta Moraru