REȘIȚA – Acesta a depus jurământul, vineri, alături de noua echipă de consilieri locali, rezultată în urma alegerilor din 9 iunie!
Ceremonia de constituire a noii autorități a administrației publice locale, respectiv depunerea jurământului de către consilieri și primarul Ioan Popa, s-a desfășurat în prezența subprefectului Cristian Gâfu și, în principal, a reprezentanților direcțiilor Primăriei, ai presei și ai unor partide politice.
Grupul consilierilor PNL, pentru legislatura 2024-2028, este format din Alexandru Borza, Cristian Nicușor Brici, Iulian Bura, Daniel Mircea Florin Călin, Mădălina Miruna Chiosa, Lorența Ramona Ganțolea, Tom Lucian Huruială, Bogdan Nicolae Matichescu, Cosmin Măruță, Nelu Mladin, Lucia Elena Carmen Peia, Ovidiu Roșu și Raul Andrei Siladi; grupul PSD din Dumitru Dahore, Gabriel Dinu, Oana Filipescu, Gheorghe Jenar, Violeta Moroșoi și Constantin Parfenie; în timp ce AUR este reprezentat de Bogdan Alexandru Gaița și Samuel Virgil Miclău. În opinia primarului Ioan Popa, care și-a preluat cu această ocazie cel de-al treilea mandat, noul consiliu, chiar dacă este unul eterogen, este format din oameni de calitate cu care este convins că va colabora foarte bine. „Sunt onorat că reșițenii mi-au acordat un vot covârșitor, peste 73%, un vot care mă obligă pe mine personal să continui munca pe care am făcut-o.“, a declarat acesta la finalul ceremoniei.
„Continuăm să avem o majoritate confortabilă: PNL are 13 mandate – nu mai are 17 ca în 2020-2024 – ceea ce va pune probleme atunci când vom dori să vindem ceva și va fi nevoie să facem majoritatea absolută de 2/3 și vom avea nevoie de sprijin din partea consilierilor PSD sau AUR. Sunt convins însă că, având oameni de calitate chiar și în celelalte partide care alcătuiesc Consiliul Local, vom găsi înțelegere și vom putea să ne realizăm proiectele.“, a precizat primarul Ioan Popa.
În cadrul primei ședințe a noului consiliu, care va avea loc probabil săptămâna viitoare, primarul ar dori să-i instaleze deja pe noii viceprimari, pentru a nu pierde timp. „Am propus colegilor mei din PNL să mergem pe mâna Mădălinei Chiosa în continuare și, pe lângă Direcția de Educație, să-i mai dau ca sarcină să se ocupe și de Direcția de Asistență Socială. Pe Daniel Călin vreau să-l aduc alături de mine ca viceprimar, el cunoscând foarte bine orașul. Aș vrea ca, alături de administratorul public Claudiu Kiss, să preia din zona tehnică de lucrări, de investiții. Sper ca împreună cu el să reușim să acoperim această zonă mai bine decât o fac eu acum.“, a adăugat edilul. Direcția de Întreținerea și Repararea Patrimoniului nu va rămâne descoperită prin plecarea lui Călin, întrucât conducerea acesteia ar urma să fie preluată de Pham-Huy Vien, posibil secondat de Daniel Jurubescu, de la TUR, unde ar urma de asemenea să fie numită o nouă echipă.
Intenția executivului local este de a frâna puțin investițiile, chiar și pe cele cu fonduri europene, prioritizându-le pe cele care presupun o contribuție proprie mai redusă. „Țintim câteva proiecte de regenerare urbană în Micro 2, 3, 4, Parcul Tricolorului, promenada pe malul drept al Bârzavei, Funicularul, Hala Minda, finalizarea dotărilor la școli, grădinițe, licee, proiectul de cale ferată Voiteni – Bocșa – Reșița și proiectul Semenic. Prioritatea de bază rămâne însă realizarea noului Spital Județean! Sper ca împreună cu Silviu Hurduzeu să putem duce la bun sfârșit acest obiectiv. Este un obiectiv realizabil în 24-36 de luni și, dacă ne apucăm de treabă în primăvară, în maxim trei ani putem avea un spital nou care să schimbe din temelii sistemul sanitar și medical din Caraș-Severin.“, a subliniat primarul Ioan Popa, la finalul prezentării principalelor obiective ale mandatului 2024-2028.
JCS-Walter Fleck