Caraş-Severin, Romania

ZĂVOI – Lucrările la mai multe obiective se apropie de finalizare la Zăvoi. Urmează altele noi!

Din discuția cu primarul Doru Cîrdei, am reținut că se apropie cu pași mari recepția rețelei de canalizare a localităților Zăvoi, 23 August și Valea Bistrei, a lucrărilor actuale la străzile din Poiana Mărului și reabilitarea căminului cultural din satul Măgura. În primul caz, este vorba despre un proiect PNDL 2 în valoare de aproape 8 milioane de lei pentru o rețea prevăzută cu stație de epurare pentru care mai trebuie doar branșate stațiile de pompare la rețeaua electrică. Proiectul de la Poiana Mărului a ajuns la stadiul de 95%. Este finanțat tot prin PNDL 2, aproximativ 4,5 milioane de lei fiind investiți pentru modernizarea a peste 6 km de străzi. La căminul cultural din Măgura sunt investiți, prin AFIR, 500.000 de euro în reparații și modernizări, estimarea primarului fiind că, în maxim o lună, totul va fi gata. Pe lângă aceste lucrări, primăria are în vedere și lucrări pe care le execută în regie proprie. „Am prevăzut 700.000 de lei pentru reparații la rigole în Zăvoi și 23 August, în special în lungul DN 68. Anul acesta avem prevăzuți 500.000 de lei și pentru reabilitare trotuare în Zăvoi, tot în paralel cu drumul național!”, am aflat de la primarul Cîrdei.

Urmează însă și alte proiecte similare. Pe „Anghel Saligny” este în licitație un proiect în valoare de 4,3 milioane de lei pentru modernizarea altor 5 km de străzi în Zăvoi, 23 August și Valea Bistrei. Un altul pe aceeași sursă de finanțare vizează extinderea canalizării menajere în Măru, Măgura și Voislova, cu racordare la stația de epurare de la Zăvoi. Proiectul se ridică la valoarea de 23,4 milioane de lei, așteptându-se semnarea contractului după ce s-au cerut și au fost trimise mai multe clarificări.

În licitație este și un proiect depus pe CNI vizând reabilitarea sediului primăriei. 4,6 milioane de lei vor fi investiți în proiectul care prevede demolarea unei părți a actualei clădiri care va fi reconstruită și extinsă. „Pe perioada lucrărilor, vom funcționa într-o aripă a căminului cultural unde avem deja pregătit viitorul sediu provizoriu. Luna viitoare, vor fi deschise ofertele pentru această lucrare.”, a încheiat edilul.

JCS-Ionel Ivașcu