Caraş-Severin, Romania

CONSTANTIN DAICOVICIU – Lucrările la rețeaua de alimentare cu apă a satelor Căvăran, Maciova, Peștere și Mâtnicu Mare vor fi reluate în cursul săptămânii viitoare!

Conform primarului Daniel Boambeș, lucrările au stagnat deoarece s-a așteptat avizul ENEL pentru montarea transformatorului la stația de tratare a apei. Investiția are valoarea totală de 1,5 milioane euro și este posibilă printr-un proiect finanțat prin PNDL 2. Din declarația primarului Boambeș reținem că această stație de tratare va deservi primele trei sate ale rețelei aflate în lucru întrucât Mâtnicu Mare are stație separată, deoarece dispune și de rețea electrică separată. „Noi am plătit încă din primăvară toată suma necesară stației de tratare. Avizul ENEL vine abia acum, deși am insistat toată vara. Dar se pare că promptitudinea ENEL lasă de dorit”, ne-a declarat primarul care estimează că rețeaua va putea deveni funcțională la primăvară.

În paralel, se lucrează la rețeaua de canalizare a acelorași patru localități. În satul Căvăran mai e de lucru la introducerea rețelei, urmând ca din primăvară să înceapă lucrările la stația de epurare. Este vorba despre o investiție în valoare de 2,5 milioane de euro finanțată prin PNDL 2.

Tot prin PNDL 2, străzile comunei sunt în curs de modernizare. Mai multe porțiuni de drumuri vicinale, în lungime totală de de 9,5 km, au fost modernizate grație unui proiect în valoare de 1 milion de euro. Conform primarului Boambeș, drumurile mai au nevoie doar de marcaje și indicatoare rutiere. De asemenea, tot printr-un proiect PNDL 2, cei 28 km de drumuri din comună vor fi asfaltate integral. Din valoarea proiectului de 1 milion de euro, primăria a asfaltat deja 6,5 km de drumuri din satele Peștere și Maciova. Ultimii 3 km rămași de asfaltat la Mâtnicu Mare vor completa integral drumurile comunei.

JCS-Ionel Ivașcu