Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Noul program de licență va funcționa, începând cu anul universitar 2024-2025, în cadrul Facultății de Inginerie!

Integrat Platformei INSPIRE a Universității Babeș-Bolyai din Cluj, una dintre cele cele mai avansate platforme academice de acest tip la nivel internațional, noul program de licență în Inginerie Medicală, completează programele UBBMed relevante pentru sănătate-medicină din cadrul UBB School of Health, după modele similare de programe de la universități internaționale de referință.

Potrivit rectorului UBB, prof. univ. dr. Daniel David, „Programul, cu accent inițial pe Centrul UBB din Reșița (dar nu numai), va fi unul interdisciplinar, prin care excelența UBB în științe & tehnologie & sănătate va stimula atât un program ingineresc modern în educație, cât și unul care să genereze inovații tehnologice în domeniul medical/al sănătăți“.

Studenții vor avea, practic, posibilitatea de a se pregăti, la Reșița, la cele mai înalte standarde academice și profesionale în domeniu. „În condițiile în care acestă structură informală a UBB cuprinde mai multe programe și specializări în domeniul sănătății, era firesc ca Centrul din Reșița, prin Facultatea de Inginerie, să își aducă aportul cu acestă nouă specializare, prin includerea ei în oferta de studiu începând cu anul universitar 2024-2025.“, a precizat prodecanul Facultății de Inginerie, conf. univ. dr. ing. Cristian Paul Chioncel (foto).

Lansat recent, UBBMed acoperă strategic trei arii clinice (sănătatea mintală, bolile netransmisibile și sănătatea publică), alături de alte condiții medicale mai specifice (în funcție de proiectele existente) și două abordări transversale strategice (inginerie & tehnologie medicală și etica & psihosociologia medicinei), dar și alte demersuri interdisciplinare mai specifice.

JCS-Walter Fleck