Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Portarul Darko Siminiceanu, fost elev al lui Cristian Bercseny la CSM Reșița,  acum la Dinamo, a intrat în atenţia antrenorilor olandezi de la Soccer Academy, care i-au propus să-și continue pregătirea la Eindhoven!

Evident, o ofertă de nerefuzat: încă din luna aprilie, tânărul goalkeeper se pregătește în cadrul academiei olandeze. La fel ca Ianis Doană, Darko e un produs al fotbalului juvenil reșițean, chiar dacă în ultimii 3 ani a activat la Dinamo.

„O veste minunată! Darko e un băiat extraordinar, ţin minte că a venit de la Gloria, era jucător în teren şi mi-a spus că el vrea să fie portar. I-am spus că e în regulă, nicio problemă, pentru că şi aşa duceam lipsă de portari la grupa 2005-2006, şi de atunci a fost titularul meu. Mă bucur din suflet pentru el, are o familie minunată și părinţi minunaţi care au făcut multe sacrificii pentru Darko. Când l-am văzut prima oară, nu-mi venea să cred că, în sfârşit, am portar. Intuiţie, plasament bun, reflexe extraordinare. Nu-mi venea să cred ce reflexe are, la 8-9 anişori, cât avea când a început cu mine. Tot timpul tatăl său, un prieten foarte bun de-al meu, îmi trimitea poze cu Darko şi echipa lui de juniori de la Dinamo, eu fiind fan Dinamo. Să dea Dumnezeu să ajungă un mare jucător al României. Ne bucurăm în acelaşi timp că a plecat de la noi, de la CSM Reşiţa”, a declarat antrenorul Cristian Bercsenyi.

„La academia de individualizare din Olanda, Darko Siminiceanu a intrat pe mâna legendarului Maikel Aerts, portar cu sute de prezențe în Eredivisie, aflat la un moment dat și în atenția echipei naționale. La Soccer Academy Eindhoven, Siminiceanu a lucrat la îmbunătățirea unor elemente-cheie din jocul său: poziționare, agilitate, reflexe și interpretarea jocului. Aerts și staff-ul tehnic de la SAEindhoven vor rafina talentul lui Darko, aflat acum și în vizorul specialiștilor din Olanda. Pe această cale, îi urăm mult succes tânărului nostru fotbalist, dar și mult spor la lucru!”, au precizat și cei de la Soccer Agency

JCS-Ș.M.