Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Transgaz a început acțiunea de marcare a traseului prin fond forestier în vederea emiterii hotărârii de guvern privind aprobarea ocupării temporare a unei suprafețe din fondul forestier naţional aflat pe raza Ocoalelor Silvice Corcova, Tarnița și Drobeta Turnu Severin, pentru proiectul de importanță națională în domeniul gazelor naturale „Conductă de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa“!

Proiectul a fost declarat de Guvernul României ca fiind de importanţă naţională. Valoarea lucrărilor de execuţie ale acestui tronson de conductă este de 248.508.000 lei, fără TVA, conform Studiului de Prefezabilitate. Conducta, cu o lungime de 180 de kilometri, pleacă din Prunișor și alimentează toată zona de nord a judeţului Mehedinţi, trece prin Orşova, Băile Herculane şi se opreşte la Jupa, Caransebeş.

Proiectul creează premisele interconectării zonei de vest a țării (Caransebeș) cu zona de sud-vest (Drobeta Turnu Severin), asigurându-se astfel alimentarea cu gaze a consumatorilor casnici pentru zonele aferente din două direcții. De asemenea, se preconizează o creştere a investițiilor private în domeniul turismului realizate în noi capacităţi de cazare şi în modernizarea celor existente, dar şi o creștere a investițiilor în industrie.

JCS-Nina Curiţa