Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Din cele peste 1.000 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale și energie electrică identificate în primele 9 luni din 2024, 23 de cazuri sunt din Caraş-Severin!

Numărul de cazuri de consum fraudulos de energie electrică este în creștere cu 31% față de aceeași perioadă a anului trecut, valoarea estimată a prejudiciului ridicându-se la aproape 6,9 milioane de lei. Departamentul de Inspecție Energetică, structură specializată din cadrul Delgaz Grid, a identificat în primele nouă luni din 2024 un număr de 1.024 de cazuri de consum fraudulos, din care 436 în sistemul de distribuție de gaze naturale, iar 588 în cel de energie electrică. În timp ce numărul de cazuri de fraude pe segmentul de gaze naturale a înregistrat o scădere cu 36%, pe segmentul de electricitate fraudele au crescut cu 31%. În perioada analizată, volumul de energie sustras în cele 1.024 de cazuri se ridică la circa 15,3 milioane de kWh, cu o valoare de circa 6,9 milioane de lei.

„Spre comparație, această cantitate este echivalentă cu consumul anual de energie electrică al consumatorilor casnici dintr-o localitate de mărimea municipiului Pașcani sau al celor de gaze naturale dintr-o localitate de dimensiunea orașului Azuga. Consumul fraudulos reprezintă furt și se pedepsește conform prevederilor Codului Penal. Pentru identificarea persoanelor vinovate și recuperarea prejudiciului au fost întocmite și transmise plângeri penale către instituțiile abilitate. În Caraş-Severin au fost înregistrate 23 de cazuri de furt de gaz!“, ne-au spus cei de la Delgaz Grid.

JCS-L.A.

Adaugă comentariu