Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – A ieșit pe piață și sondajul comandat de PNL Caraș-Severin, realizat în perioada 20-30 octombrie pe un eșantion de 800 de persoane din tot județul!

Conform sondajului, Romeo Dunca, actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, ar câștiga detașat un nou mandat, cu 43% din voturi, urmat de șeful PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, cu 27% din voturi. Luminița Jivan (AUR-14%) și Andrei Plujar (USR-13%) sunt și ei în acest clasament.

Și la capitolul notorietate și încredere, Dunca stă mai bine decât principalul său rival. 36% dintre respondenți au precizat că au o părere bună și foarte bună despre șeful CJ, în timp ce 28% au răspuns același lucru despre Hurduzeu. Surprinzător pentru mulți, pe primele locuri aici sunt senatorul Marcel Vela (52%) și deputatul Iaro Marșalic (36%), care i-au depășit pe Dunca și pe primarul Reșiței, Nelu Popa. Și tot aici, în timp ce Dunca este un necunoscut pentru 19% dintre participanții la sondaj, din cei 800 de intervievaţi, 264 de persoane nu ar fi auzit vreodată de șeful PSD Caraș-Severin.

Întrebat ce părere are despre faptul că este surclasat de Iaro Marşalic, primarul Reşiţei, Nelu Popa, ne-a spus: „Şi sondajul nostru de acum şi cel al PSD din septembrie sunt demenţiale. Important este că reşiţenii cred în mine. La judeţ, îl susţin pe Dunca. Merg cu el până la capăt! Alte comentarii sunt de prisos!“

La capitolul intenție de vot pe partide, nu au fost luate în calcul decât alegerile europarlamentare, acolo unde PNL ar face 42%, iar PSD s-ar alege cu 26%.

Jumătate dintre respondenți sunt de părere că județul nu merge într-o direcție bună, în timp ce 49% consideră invers. Principalele probleme ale județului sunt sănătatea (20%), infrastructura rutieră (14%). educația (12%) și locurile de muncă (10%).

JCS-Nina Curiţa