Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După o săptămână de la ultima raportare şi o lună de la începerea semestrului al doilea din acest an şcolar, potrivit datelor transmise de Inspectorarul Şcolar, în Caraş-Severin a crescut numărul şcolilor care funcţionează în scenariul roşu!

Dacă la 1 martie, doar 4 unități de învățământ din localităţile Goruia şi Zorlenţu Mare îşi desfăşurau cursurile în acest scenariu, acum sunt deja 16, şi aici vorbim de şcoli primare, gimnaziale, dar şi grădiniţe cu program normal şi prelungit. Mai exact este vorba de unităţile şcolare din localităţile Slatina Timiş, Ilova, Tirol, Biniş, Doclin, Vermeş, Ersig şi Zorlenţu Mare.

Începând cu data de 8 martie, Inspectoratul Şcolar Judeţean și DSP Caraş-Severin au avizat scenariile de funcţionare pe localităţi, conform ratei de incidenţă a cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV 2. Astfel, din totalul de 409 unităţi de învăţământ preuniversitare care funcţionează pe raza judeţului Caraş-Severin, în scenariul verde vor funcţiona 251, iar în cel galben 138. Faţă de acum şapte zile, se observă faptul că numărul şcolilor din scenariul verde a scăzut cu 36, dar a crescut numărul şcolilor din scenariul galben, cu 24.

JCS-Nicoleta Moraru