Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Aleșii locali au aprobat de curând documentația și indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea iluminatului public stradal pe alte cinci străzi din diferite cartiere ale municipiului!

Investiția, numită „Realizare iluminat public stradal pe străzile Ștefan Jianu, Ciprian Porumbescu, Gheorghe Tătărăscu, Dimitrie A. Sturdza și Dumbravei”, are o valoare totală de peste 820 de mii de lei, din care construcții și montaj peste 680 de mii de lei, bani alocați doar din bugetul local. După cum se precizează în referatul Serviciului de Iluminat Public, ajuns în mapele aleșilor locali, pe Ștefan Jianu se va realiza extinderea și modernizarea iluminatului public pe 74 de metri, pe Ciprian Porumbescu – 222 de metri, Gheorghe Tătărăscu – 187 de metri, Dimitrie A. Sturdza – 340 de metri și Dumbravei – 241 de metri.

Ca și date tehnice, investiția înseamnă 40 de noi stâlpi de iluminat, peste 1 kilometru de circuit subteran de cablu, peste 40 de corpuri de iluminat LED mai eficiente și cu un consum redus, prize de pământ, cabluri de alimentare, cleme și cutii de alimentare la baza stâlpilor.

Cum aleșii locali erau probabil familiarizați cu proiectul încă de la comisiile de specialitate, niciunul nu a avut vreo remarcă la proiectul de modernizare a iluminatului stradal pe străzile amintite, votul acestora fiind în unanimitate în favoarea investiției.

JCS-R.M.

FOTO cu caracter ilustrativ