Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cele 18 situații de urgență la care au avut de intervenit pompierii militari cărășeni scot la iveală lucruri neobișnuite pentru această perioadă a anului. Într-unul din cazuri, un incendiu de vegetație uscată s-a produs la Caransebeș!

Un echipaj al Detașamentului de Pompieri din municipiu a intervenit pentru localizarea și stingerea focului, cu o autospecială cu apă și spumă. Concluzia celor de la ISU „Semenic“ este că incendiul ar fi fost determinat de folosirea focului deschis.

Iar la Oravița, vântul puternic a smuls o tablă de pe acoperișul unui bloc, care s-a rupt și a rămas blocată într-un pom. A fost nevoie de intervenția unui echipaj al Secției de Pompieri Oravița, pentru îndepărtarea tablei.

Tot în 18 ianuarie, în jurul prânzului, pe DN 68, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. „La locul producerii evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Nu au existat persoane încarcerate, iar cei doi conducători auto implicați în accident au refuzat transportul la spital. La fața locului s-au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor“, informează cei de la ISU „Semenic“.

Tabloul de evenimente al zilei a fost completat cu 11 intervenții pentru acordarea primului ajutor și din categoria asistență de persoane.

JCS-A.M.