Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Șeful social-democraților cărășeni subliniază că angajamentul PSD față de sistemul de sănătate publică rămâne ferm!

„Guvernul este preocupat și intervine rapid pentru rezolvarea urgențelor din sistemul de sănătate publică, spune deputatul Silviu Hurduzeu. A alocat încă o tranșă de fonduri suplimentare de 500 de milioane de lei pentru plata medicamentelor compensate și programele de sănătate și alte 200 de milioane de lei pentru spitale.“

Acești bani suplimentari se adaugă celor 2,5 miliarde de lei cu care s-a majorat bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în urmă cu jumătate de lună.
Potrivit oficialului, Guvernul României este hotărât să asigure acces mult mai facil al populației la medicamentele compensate și la programele de sănătate. Cât despre cele 200 de milioane de lei pentru spitale, alocate zilele trecute de Executiv, acestea vor contribui la îmbunătățirea infrastructurii și a calității serviciilor medicale oferite în unitățile de sănătate. „Această alocare suplimentară se adaugă eforturilor anterioare de a sprijini sistemul de sănătate și de a răspunde nevoilor urgențe.“, a încheiat deputatul social-democrat cărășean.

JCS-T.K.