Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul cărăşean spune că în această perioadă dificilă nu era nevoie de o investiţie de 40 de milioane de euro pentru limuzine şi motociclete!

„Achizițiile masive, de sute de limuzine BMW, de zeci de motociclete de mare viteză și de uniforme de poliție de aproape 40 de milioane de euro, dau extrem de prost în ochii opiniei publice și inevitabil afectează credibilitatea instituției dar și a guvernării. Îl îndemnăm pe ministrul de Interne, Lucian Bode, să aibă curajul să iasă și să explice clar și răspicat cum s-au făcut și de ce a fost nevoie de astfel de angajamente costisitoare, în această perioadă dificilă. Considerăm cel puțin nepotrivite aceste achiziții masive, în această perioadă în care cuvântul de ordine ar trebui să fie cumpătarea și economia de resurse. Dincolo de controversa licitațiilor cu dedicație, pare că Ministerul de Interne se lăfăie în bani! Că nu-i deloc afectat de crizele cu care se confruntă întreaga societate și n-are nicio preocupare pentru a-și gospodări cât mai bine bugetul“, a spus preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat joi că licitaţia pentru achiziţionarea de autospeciale marca BMW este una corectă. Corpul de control al MAI a constatat următoarele: necesitate achiziției este una reală și evidentă. Poliția Rutieră are nevoie imperativă de mijloace performante pentru atingerea obiectivului național de reducerea numărului de victime ale accidentelor rutiere. „Întregul proces de achiziţie publică s-a derulat de către autoritatea contractantă – IGPR – cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparenţă şi legalitate, trecând prin toate filtrele instituţionale“, susţinea Bode în cadrul unei conferinţe de presă.

JCS-N.C.