Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul cărăşean, Silviu Hurduzeu, este revoltat pe afirmaţiile şefului DSU, Raed Arafat, care ar avea „intenţia de a introduce o platformă pentru cenzura presei“!

Secretarul de stat Raed Arafat a arătat că „ştirile false sunt răspândite” şi a văzut efectele acestor ştiri false recent, când „toată România a mers la rând la benzinării, din cauza unei ştiri false, care dacă era depistată din timp, când a început să se răspândească, putea să iasă o reacţie imediată, să informeze populaţia corect şi să sisteze isteria care s-a produs”.

„Societatea civilă a venit cu o iniţiativă, nu DSU, că să colaboreze şi să vină cu o monitorizare a mediului online, a ştirilor care se publică şi să informeze autorităţile şi DSU, cu diferite ştiri, care în final, noi să le citim şi putem să răspundem sau nu. Dacă era vorba de cenzură, cenzura înseamnă să te duci să închizi site-ul respectiv, să te duci să pedepseşti pe cei care au publicat”, a spus Raed Arafat.

Preşedintele PSD Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, consideră că nici DSU, nici instituțiile care sunt în coordonarea sa nu au nicio competență legală privind controlul presei, al blogurilor și al rețelelor de socializare. „Iar cel care declara recent că <<ar tăia microfonul>> celor care au alte păreri decât dânsul nu se poate erija în instanță morală sau de judecată, care stabilește ce este adevărat și ce este fals în presa românească. Ne vom opune categoric oricărei forme de îngrădire a dreptului la liberă exprimare, garantat de Constituție. Combaterea fake-news-urilor nu se face prin instituirea Miliției Adevărului, ci prin comunicare eficientă, cu argumente convingătoare, care să-i ajute pe cetățeni să distingă singuri între adevărat și fals“, a mai precizat deputatul cărăşean.

JCS-N.C.