Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul cărăşean crede că aceeaşi soartă o au şi comunele şi oraşele mici, unde proiectele PNDL nu au fost încă finalizate!

„Guvernul Cîțu condamnă la subdezvoltare satele, comunele și orașele mici, în care proiectele derulate prin PNDL nu au fost încă finalizate, spune Silviu Hurduzeu, şeful social-democraţilor cărăşeni. După anunțul făcut de Cîțu, care vrea să renunțe definitiv la acest program, primăriile vor avea probleme în derularea proiectelor de investiţii, iar firmele de construcţii care execută lucrări finanţate din fonduri publice vor ajunge în faliment. Este evident, acum, că premierul Cîțu a măsluit bugetul pentru PNDL cu bună știință, pentru a bloca investițiile din localitățile conduse de PSD, de opozanții din PNL și pentru a folosi fondurile deturnate astfel, în campania pentru președinția PNL. Este încă o haiducie politică a actualului premier, dar și o dovadă a haosului și a incompetenței care evidențiează infantilismul administrativ, fiscal-bugetar și politic, ce caracterizează guvernarea Alianței Austerității“.

Deputatul Hurduzeu este de părere că actuala guvernare de dreapta a provocat blocaje în lanț în județele și în localitățile în care nu au fost votați, decapitalizând practic societățile din construcții care au contractat lucrări din PNDL, care sunt nevoite acum să amâne plata salariilor şi cea a materialelor.

Silviu Hurduzeu şi-a manifestat nemulţumirea şi vizavi de legea privind fiscalizarea muncilor domestice: „Este o nouă inițiativă absurdă, utopică, a ministrului Muncii, Raluca Turcan. Nu aduce beneficii reale niciuneia dintre părți – nici angajatorului persoană fizică și nici celui angajat pentru muncă domestică – deci nu va avea finalitate și nimeni nu va fi interesat s-o aplice; în plus birocrația excesivă va determina și la nivelul statului costuri mai mari decât beneficiile“, a încheiat preşedintele social-democraţilor cărăşeni.

JCS-A.M.