Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul Silviu Hurduzeu, preşedintele PSD Caraş-Severin, trage un semnal de alarmă şi spune că trebuie rediscutate condiţiile PNRR! Şi asta pentru că acele condiții s-au schimbat radical față de momentul asumării angajamentelor!

„Este război la granița țării noastre, suntem printre cei mai afectați și trebuie să facem față valului de refugiați și escaladării crizei energetice cu efecte grave asupra economiei, agriculturii și în privința suportabilității sociale. Agricultura. Este în interesul tuturor, inclusiv al Uniunii Europene, ca agricultura românească să aibă acces la banii din PNRR, inclusiv pentru extinderea sistemelor de irigații. Pensiile. Scumpirile masive afectează grav puterea de cumpărare a pensionarilor; e nevoie de sprijinirea lor, cât de mult posibil“, a spus parlamentarul cărăşean.

Silviu Hurduzeu a adăugat că trebuie renegociate şi politicile de mediu-energie. „România are nevoie de o economie puternică pentru a putea face față provocărilor generate de războiul din Ucraina. În acest sens, trebuie să acționăm asupra cauzelor principale, respectiv asupra creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale, care au cel mai puternic impact negativ asupra economiei naționale. Prin urmare, PSD cere Ministerului Energiei să prezinte urgent proiectul de ordonanță de urgență privind stoparea creșterii prețurilor din piața de energie din România. Adoptarea acestui act normativ este esențială pentru consolidarea economiei naționale. Uniunea Europeană și-a exprimat deja acordul ca statele membre să adopte măsuri de reglementare în piața de energie și gaze naturale. Așadar, nu mai există niciun obstacol pentru intervenția cu fermitate în domeniul energiei, în vederea protejării economiei naționale și a consumatorilor casnici. PSD amintește că a prezentat cu săptămâni în urmă mai multe soluții pentru combaterea creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, iar multe dintre acestea au fost agreate la nivelul Guvernului și al Coaliției de guvernare. Este deci important ca partenerii liberali să prezinte, în regim de maximă urgență, actul normativ pentru implementarea acestor soluții“, ne-a mai declarat deputatul Silviu Hurduzeu.

JCS-Nina Curiţa